A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася онлайн-сесію на тему: «Актуальні питання взаємодії органів місцевого самоврядування та регіональних засобів масової інформації для ефективної комунікації та забезпечення свободи слова»

Дата: 09.07.2021 15:25
Кількість переглядів: 189

Фото без описуСьогодні Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавський Регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» провели інформаційну онлайн-сесію на тему: «Актуальні питання взаємодії органів місцевого самоврядування та регіональних засобів масової інформації для ефективної комунікації та забезпечення свободи слова». Вела сесію регіональна радниця з питань висвітлення та комунікації Програми «U-LEAD з Європою» Марина ГАВРИЛЕНКОВА.

 

На початку всіх учасників привітали керівник Полтавського РО Програми «U-LEAD з Європою» Ірина БАЛИБІНА та заступниця голови Полтавської ОДА Катерина РИЖЕЧЕНКО.

 

Участь в обговоренні актуальних питань щодо взаємодії органів місцевого самоврядування та журналістів різних ЗМІ взяли: радник з висвітлення та комунікації Програми «U-LEAD з Європою» Дмитро ПРОКОПЧУК, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації Вікторія ПИЛИПЕНКО, головний редактор газети «Село полтавське» Лариса КОБА, голова Щербанівської СТГ Ігор ПРОЦИК, начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Полтавській області Юрій СУЛАЄВ, експерт з висвітлення та комунікацій Програми «U-LEAD з Європою» Юрій ІСАЄВ, Президент Полтавського обласного медіа-клубу Людмила КУЧЕРЕНКО та інші представники громад і ЗМІ. А загалом понад сорок чоловік виявили зацікавленість у дискусії, долучившись до неї як онлайн-глядачі.

 

Йшлося про необхідність більш тісної співпраці влади на місцях з журналістами обласних і районних видань, з теле- і радіожурналістами, забезпечення їхнього безперешкодного доступу до офіційних заходів (на жаль, в області є випадки, коли представників ЗМІ не пускали на сесію, забороняли проводити відео- чи аудіофіксацію, провокували на конфлікт). Інший негатив, що сьогодні нерідко спостерігається в ході взаємодії ЗМІ з керівниками різних рівнів та форм власності – це намагання дати публічну оцінку роботі того чи іншого журналіста, іноді це проявляється в брутальній, зневажливій, упередженій формі. Такі поняття як «оціночні судження» чи «суб’єктивна точка зору» свідомо підміняються на поняття «неправдива інформація», в результаті чого часто звучать бездоказові звинувачення журналістів у неправдивості. «Тож давайте співпрацювати, бути партнерами у вирішенні важливих для громад проблем, а не протистояти» – говорили учасники дискусії.

 

Під час заходу надали слово і спеціалісту загального відділу Нехворощанської сільської ради Олександру ЗІНЧЕНКУ, який відповідає за інформаційну політику громади. Він говорив про особливості висвітлення діяльності сільської СТГ. Зокрема, про необхідність забезпечувати відкритість у діяльності місцевої влади, аби люди могли одержувати максимально повну інформацію про всі аспекти життя в громаді. Для цього наша сільська рада має дві платформи для поширення інформації – офіційний сайт, де розміщуються статистичні й довідкові публікації (нормативно-правові акти, оголошення, довідки, звіти тощо), а також інформаційну сторінку в соціальній мережі Facebook, де щодня розміщуються фоторепортажі про офіційні та святкові заходи, новинні та соціально важливі повідомлення, а також оголошення, звернення до жителів, і т.д. Тим самим забезпечується оперативність у висвітленні подій та зворотній зв’язок з читачами сторінки.

 

Останнім часом є дуже популярними серед відвідувачів Нехворощанської сторінки у Facebook відеорепортажі про найбільш цікаві події. Тобто використовуються всі сучасні інформаційні ресурси, доступні для людей різних вікових груп.

 

Також підкреслювалося, що розвиток інформаційної політики в об’єднаній громаді є надзвичайно важливим для розвитку самої громади. Але насиченою, змістовною інформаційна сторінка буде тоді, коли в громаді відбуватимуться цікаві, соціально важливі події.

 

Приємно було почути схвальні відгуки про Нехворощанську громаду, її керівництво та інформаційну сторінку від колег – Лариси КОБИ та Людмили КУЧЕРЕНКО.

 

Онлайн-сесія вийшла жвавою, сповненою цікавими думками, адже її учасники представляли різні точки зору на тему дискусії, котра навіть вийшла за рамки відведеного часу, й тому одностайно підтримали пропозицію продовжити обговорення порушених проблем, але наступного разу – за «круглим столом» в режимі безпосереднього спілкування.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь