Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СВЯТКУВАЛО ШЕДІЄВЕ

Дата: 11.07.2021 14:14
Кількість переглядів: 338

Фото без опису10 липня, коли сонце вже котилося за обрій, біля Шедіївського сільського клубу ставало все гамірніше, бо сюди сходилися не тільки місцеві люди, а й гості. Спочатку вони мали можливість зробити пам’ятні знімки у фотозоні, пройтися впорядкованим парком, відвідати Тарасову гору, де неповторний краєвид, змальований колись Тарасом Шевченком, і трояндові клумби.

 

Та ось музичні позивні вже гукають до імпровізованої сцени. Цього разу її господарями були учасники художньої самодіяльності з села Коновалівка, яке колись входило до складу Нехворощанського району. Отож, як кажуть, ми не чужі, тому самодіяльні артисти натхненно старалися, аби Шедієве відзначило свій «день народження» щиро, весело, радісно. До того ж відзначається він 20-й раз поспіль, тобто став ювілейним Днем села. Щоправда, раніше збігалося із Днем незалежності, а цього року вирішили розмежувати обидва свята, аби в жителів прекрасного приорільського села, куди залюбки їдуть люди помилуватися на краєвиди з Тарасової гори, був не один привід святкувати.

 

Отже, ведучі оголошують про початок концерту і відкривають його музичною композицією з рушниками «Вітаємо вас!», під час якої вже відома українська співачка, лауреат Всеукраїнської народної пісенної премії «Галицький шлягер 2020» Наталія ШЕВЧЕНКО, чий спів надзвичайно схожий на голос незабутньої Раїси КИРИЧЕНКО, вручила хліб-сіль заступнику голови СТГ Миколі ЗАВЕЗЬОНУ і запросила його до мікрофона. Поздоровляючи земляків, Микола Анатолійович бажав їм, щоб у кожній шедіївській хаті були достаток і благополуччя, щоб у кожного жителя над головою було мирне небо, а під ногами – рідна земля.

 

Запросили до слова і заступницю голови СТГ Ольгу ХОМЕНКО, яка теж вітала шедіївців з «іменинами» їхнього села й урочисто вручила табличку «Кращий двір» сім’ї Миколи Миколайовича та Галини Петрівни КИВИ.

 

Фото без описуОбом заступникам голови нашої громади вистачило роботи, адже їм належало вручити чимало грамот, подяк і подарунків, бо достойних людей у Шедієвому багато. Наприклад, родина Кості й Аліни ЧУНЯЄВИХ, яким торік лелека приніс донечку Полінку. Є люди, які беруть активну участь у громадському житті села, в художній самодіяльності, на совість спрацюють і виховують дітей. Є подружні пари, які цьогоріч відзначають «срібні», «перлинні», «коралові» та «рубінові» ювілеї своїх весіль. Є ті, хто примножує спортивну славу рідного села – про них говорив інструктор з фізичної культури Нехворощанського відділу освіти Іван КРАВЦОВ і також вручав грамоти.

 

Усі ці урочисті моменти гармонійно перепліталися з виступами коновалівських гостей, кожен з яких супроводжувався гучними оваціями. Справді, наші сусіди заслуговують на вдячні слова, бо їх концертна програма продумана, змістовна, цікава, насичена танцями, піснями й жартами. Усе дійство тривало майже три години, але ніхто з глядачів утоми не відчував, тому під фінал самодіяльні артисти одержали в нагороду від шедіївської громади великий коровай і пам’ятні сувеніри. Та головне – вдячні оплески і вигуки «Браво!». А це найвища оцінка для тих, хто дарує своє мистецтво. Цього разу ними були співачки Галина ЛУПАНІНА, Валентина ЛИМАР, Алла ДОЛЯ, Наталія ГОЛОВНЯ, тріо «Мальви», танцювальні колективи «Мрія» та «Сорок плюс» і, звичайно ж, художня керівниця Коновалівського сільського Будинку культури Світлана БІЛОУС.

 

Після концерту всі сіли за святкові столи, запросили й гостей. Бо так здавна ведеться у великій дружній родині.
А закінчилося святкування Дня села Шедієве молодіжною дискотекою, що тривала далеко за північ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь