Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

НАШІ НА «ІДЕЯ-ФЕСТ»

Дата: 16.07.2021 13:22
Кількість переглядів: 372

Фото без опису15 липня делегація з нашої громади на чолі із заступницями Зоєю КОРОЛЕНКО, Ольгою ХОМЕНКО та Світланою КАЛІНІЧЕНКО взяла участь у першому регіональному фестивалі ідей розвитку громад «Ідея Фест Полтава Регіон – 2021», що проходив у приміщенні терміналу Полтавського аеропорту. Захід організували Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування, Асоціація відкритих міст за сприяння облдержадміністрації та обласної ради. Фестиваль спрямований наповнити креативними ідеями громади регіону, сприяти обміну досвідом та історіями успіху.

 

Відкриваючи захід, голова обласної ради Олександр БІЛЕНЬКИЙ зауважив, що мета цього фестивалю – пояснити керівникам громад, які ідеї нині актуальні та як їх втілити в роботу. І додав, що Полтавська область – єдина в Україні, яка реалізовує громадські бюджети в межах цілого регіону на власних онлайн-платформах. «Багато інструментів дає обласна влада, щоб представники органів місцевого самоврядування могли витрачати свої кошти в цільовому напрямі й паралельно реалізовувати ідеї людей, які хочуть впровадити на тій чи іншій території. Кожен повинен винести для себе з сьогоднішнього заходу певну ідею», – сказав Олександр Юрійович.

 

Олег СИНЄГУБОВ наголосив, що для розвитку громад важлива комунікація між державою, органами місцевого самоврядування, обласною владою. «Наше завдання – показувати приклад розвитку всіх громад. Від них потрібні гарні ідеї й ініціативи, які відстоюватимемо на рівні Києва. Зараз у центральних органах влади є дуже багато ініціатив і проєктів, які підкріплені фінансами. Наприклад, нині на рівні держави оголошено конкурс на створення і співфінансування сучасних активних парків. Вони повинні бути в кожній громаді. 60 відповідних проєктів маємо подати на Офіс Президента, але до співфінансування відберуть найкращі, тому закликаю вас до активної роботи».

 

Учасників фестивалю також привітали голова секретаріату Української асоціації районних і обласних рад Юрій АНДРІЙЧУК, президент World Trade Center Kyiv Генрі ШТЕРЕНБЕРГ, керівник напрямку Smart City Vodafone Максим КУЛІКОВ.

 

Під час фестивалю ідей одночасно працювали 18 локацій – у форматі «Світового кафе» за різними напрямками: інфраструктура, бізнес, земельний аудит, агросфера, енергозбереження, медицина, освіта, молодь, культура, туризм, спорт, благоустрій, екологія, інклюзія, інформаційно-комунікативні інструменти, громадські бюджети Полтавщини. Центральною була локація «Project Work», присвячена темі державно-приватного підприємництва. На кожній локації спікери ділилися досвідом створення та реалізації проєктів.

 

Зокрема, на локації «Інформаційно-комунікативні інструменти» експерт з висвітлення та комунікацій Програми «U-LEAD з Європою» Юрій ІСАЄВ поставив за приклад інформаційний сайт Нехворощанської громади, де всі події висвітлюються широко й оперативно. А заступниця голови обласної ради Лілія РУРОЄВА нагадала представникам громад давню істину: «Подія, про яку не розповіли, вважається такою, що не відбулася».

 

Під час центральної локації «Project Work – дорожня карта реалізації проєктів» у присутності всіх учасників фестивалю підбили підсумки та розіграли між громадами заохочувальні лотереї. Поділитися враженнями від фестивалю в числі інших запросили депутата нашої громади Василя МАСЛЕЯ.

 

Недарма цей фестиваль названо першим, адже домовилися, що він стане традиційним і допомагатиме в розвитку громад. Тож до зустрічі через рік!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь