A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ТРИВАЄ КАПРЕМОНТ ХАРЧОБЛОКУ

Дата: 22.07.2021 00:37
Кількість переглядів: 505

Фото без описуОпорний заклад «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» активно готується до початку нового навчального року. Зокрема, ліве крило його приміщення нині схоже на маленький будівельний майданчик, бо тут триває капітальний ремонт харчоблоку. Підрядники, а це ТОВ «Компанія «Тоталбуд», після цілковитого демонтажу застарілого обладнання вже замінили системи електроосвітлення, водопостачання, водовідведення та на кухні – опалення. Зараз ведеться будівництво утепленої підлоги, на яку потім ляже красива кахельна плитка, та штукатуряться стіни, після чого вони будуть пофарбовані у привабливі тони. Реалізація цього задуму стала можливою завдяки перемозі в Конкурсі проєктів територіальних громад Полтавської області (600 тис. грн.), виділеним коштам з місцевого бюджету (745 тис. грн.), та зекономленим коштам з минулорічної державної освітньої субвенції.

«Після капремонту матимемо новий харчоблок, який цілком відповідатиме сучасним санітарним вимогам, – розповідає керівниця закладу Тетяна ГРИЦАЙ. – Відтепер його територію поділено на відповідні зони: для хлібобулочних виробів, сирих та варених овочів, м’ясної продукції, окремо будуть душова з кімнатою відпочинку для працівниць кухні та комірчина для прийому продукції. Фактично вже виконано до 50 відсотків запланованих робіт. Сподіваємось, невдовзі сюди завезуть нове кухонне обладнання: лінію для роздачі страв з вітриною і касою, електроплити, електром’ясорубку, пекарську та холодильну шафи, столи, мийку для посуду, бойлер тощо».

Наразі адміністрація закладу та керівництво громади працюють над тим, аби в новому навчальному році здешевити харчування для учнів. На це будуть спрямовані кошти, одержані згідно з договором між закладом та землекористувачем про спільний обробіток землі. Між іншим, ця сума суттєво збільшилася завдяки укладеному договору з новим землекористувачем. «Але здешевити харчування ми зможемо ще й за рахунок приготування комплексних обідів, – продовжує Тетяна Леонідівна. – Ми провели анонімне опитування серед батьків наших учнів 5-11 класів і з’ясували, що майже всі вони погоджуються на комплексні обіди. Але це не означає, що кожного дня ми годуватимемо дітей однаковими стравами. Навпаки, щодня на них чекатимуть інші блюда, ніж були, скажімо, вчора чи позавчора. Наші кухар, медсестра та відповідальна за харчування учнів уже розробили меню, до якого входитимуть рибні страви, котлети, тюфтельки, солянки, різні супи, борщ, запіканки, і так далі. Усі страви відповідатимуть новим вимогам до харчування учнів, які нещодавно змінилися, а головне – вони будуть корисними і смачними».

Фото без описуАле не тільки новий харчоблок побачать діти та їх батьки першого вересня. До закладу завезено і вже встановлено мультимедійну дошку та багато меблів. Зокрема, шафи і столи у бібліотеку; килимки, диван і пуфи у фойє, де облаштують зону відпочинку й очікування, а ще тут будуть стояти шафчики-роздягалки для першокласників. Одночасно фарбують і старі парти, яке ще придатні для використання у класі виробничого навчання.

Отже, на нехворощанських школярів чекає багато приємних сюрпризів, адже їхній заклад постійно працює над покращанням умов для здобувачів освіти.

До речі, першого вересня тут чекають на 209 учнів, з яких 16 – першокласники.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь