Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СЕСІЯ З БАГАТЬМА ПРИЄМНИМИ НОВИНАМИ

Дата: 13.08.2021 21:10
Кількість переглядів: 7061

Фото без описуНе дивлячись на те, що сьогодні тринадцяте число, до того ж п’ятниця, депутати зібралися на чергову сесію сільської ради з піднесеним настроєм. Та й початок її роботи був насичений багатьма приємними повідомленнями від голови громади Віктора ДУБОВИЧА. Найперше він привітав свого заступника Миколу ЗАВЕЗЬОНА та депутата Сергія ХОМЕНКА з іменинами, які вони нещодавно відсвяткували. Потім представив гостя сесії – експерта з висвітлення та комунікацій Програми «U-LEAD з Європою» Юрія ІСАЄВА, а також архітекторку нашої СТГ Інну ЧЕРНУХУ. «Дуже приємно мати у своїй команді такого відповідального, кваліфікованого спеціаліста, до всього ще й працелюбну і доброзичливу людину, яка гармонійно влилася в наш колектив, – говорив Віктор Олександрович. – Маю надію на плідну і тривалу співпрацю з нею. Не кожна сільська громада може похвалитися, що у неї є свій архітектор». Натомість Інна Миколаївна теж попросила слова: «Я за цей місяць роботи з вами переконалася, що сьогодні на теренах колишнього Новосанжарського району Нехворощанська громада є своєрідним «живчиком», акумулятором багатьох ідей і добрих справ. Маю надію, що своїм досвідом також внесу свою частку в її розвиток. Ми вже зареєструвалися в єдиному державному будівельному реєстрі, отож думаю, що й надалі наша робота буде ефективною».

 

Фото без описуВ.Дубович повідомив присутнім ще дві приємні новини: 12 серпня в обласній державній адміністрації затвердили проєкт реконструкції дитсадка у Нехворощі, відтак є надія одержати від держави на цю реконструкцію 14 мільйонів гривень. Крім того, депутат Полтавської обласної ради від партії «Рідне місто» Олексій Григорович ЧЕПУРКО посприяв виділенню 1 мільйона 250 тис. грн. на реконструкцію харчоблоку в Нехворощанському опорному закладі освіти. «Тепер у нас цілком достатньо коштів, аби провести всі заплановані роботи і школа матиме сучасний харчоблок» – підсумував керівник громади.

 

Після того депутати перейшли до розгляду десяти питань, внесених до порядку денного. «Про внесення змін до показників бюджету на 2021 рік» доповідала спеціаліст з бухгалтерського обліку фінвідділу Віта ПЕТРИЧЕНКО. Її виступ доповнив В.Дубович, розповівши про участь у засіданні бюджетної комісії заступниці головного лікаря КНП «Новосанжарський центр первинної медико-санітарної допомоги Новосанжарської селищної ради» з економічних питань Яни СІРЕНКО. «Ми не почули від Яни Юріївни відповідей на ті запитання, які цікавлять наших депутатів. Зокрема, що робить керівництво ПМСД для економії коштів і як вишукує додаткові фінансові резерви. А ще нас обурює, що частина наших жителів уклали декларації з новосанжарськими лікарями й тепер за це кошти від держави цілком осідають в Нових Санжарах, у медзаклади нашої громади не повертається жодної копійки. Хоча призначення цих лікарів на місцях виконують наші медсестри, а не санжарські!».

 

«Про внесення змін до структури виконавчих органів сільської ради» та «Про делегування надання повноважень виконкому у сферах державної реєстрації і права» інформувала заступниця голови СТГ Ольга ХОМЕНКО. Йдеться про зміну назви двох посад (водія та електрика), та про введення ще однієї посади державного реєстратора, який працюватиме в Полтаві, а зароблені ним кошти йтимуть до бюджету нашої громади. «Ми прагнемо використати всі можливості для наповнення бюджету», – пояснила Ольга Станіславівна. «Надалі плануємо спеціалісту від полтавської фірми надати робоче місце безпосередньо у Нехворощі для того, аби забезпечував своїми послугами реєстратора наших людей і їм не доводилось їхати для вирішення своїх питань у Полтаву чи Санжари, – додав В.Дубович. – До того ж цей спеціаліст буде зареєстрований у нашій громаді й відрахування йтимуть теж до нашого бюджету. Тобто працюємо на перспективу».

 

До штату Маячківської школи депутати своїм рішенням увели посаду медсестри з випуску шкільного автобуса. При цьому головуючий додав ще одну приємну новину: з першого вересня у Маячківській школі за парти сядуть понад 120 учнів. Це за рахунок закриття Лівенської школи, а також більше двадцяти учнів додалося з сусіднього села Канави, де також закрито школу-дев’ятирічку. «Це ще один результат нашої з вами роботи, – казав В.Дубович. – Бо адміністрація школи співпрацює з керівництвом громади, усі нагальні питання вирішуємо разом, в тісному контакті, знаходячи порозуміння, а депутати підтримують наші ідеї. Так само добавилося учнів і в Нехворощі. Ми робимо все, аби діти почувалися комфортно в закладах, одержали ще один шкільний автобус, підвезенням забезпечені повністю. А в Соколовобалківській школі навпаки – учнів ще на десятеро зменшилось. Більше того, цей заклад стоїть на порозі пониження його в статусі до І-ІІ ступенів, і ми змушені будемо приймати таке рішення, коли його адміністрація жодним чином не протистоїть цьому. Тут з різних боків можна оцінювати цю ситуацію, але головним фактором є те, що директорка відразу не виявила бажання до співпраці, усі наші ідеї сприймалися нею «в штики». Першого разу коли я поїхав туди із заступниками, вона спитала на порозі: «А чого ви сюди приїхали без попередження?». Оце і вся співпраця. Тепер Світлана ЗЕМЛЯНА відгуляла свою відпустку і доточила її ще на два тижні за власний рахунок, готується до участі в конкурсі на посаду директорки Новосанжарського НВК. Це якраз те, про що я колись говорив колективу школи: Світлана Борисівна в один прекрасний момент покине вас і поїде у Санжари, а тут хоч трава не рости, тому таке ставлення у неї до школи і такі турботи про її перспективу. А ми натомість прагнемо вкладати в наші навчальні заклади не тільки кошти, а й душу. До речі, така статистика: з початку вересня ми возитимемо в нашу громаду з сусідніх сіл загалом понад сімдесят учнів – це більше, ніж загалом у Соколовобалківській школі. Проте нам важко змінювати щось на краще без самих педагогів, коли виходиш від них з негативом і коли тобі плюють у спину».

 

Фото без описуДалі депутати заслухали звіт директора КП «Нехворощанський сільський комунгосп» Григорія БАЛАНИ, який перерахував усе, що було зроблено його колективом за останні п’ять років. «Зроблено справді багато, – додав голова громади. – Звісно, в процесі роботи виникають якісь нарікання, але все вирішується, комунгосп стає прибутковим, перелік його обов’язків тепер збільшився, бо віднедавна він займається і збором твердих побутових відходів. Тож побажати можу лише одне: пам’ятати, що комунгосп обслуговує не тільки Нехворощу, а й всю громаду, і люди в сусідніх селах теж повинні бачити вашу діяльність».

 

Принагідно депутат Микола МОШУРА висловив побажання, аби якнайшвидше полагодили автоматику глибинного насоса біля водонапірної вежі.

 

Наступним питанням було призначення на посаду та укладання контракту з керівником комунгоспу. Всі присутні депутати, крім Олександра РОМАНЕНКА, підтримали пропозицію голови продовжити контракт з Г.Баланою строком на рік.

 

Розглянули депутати і низку питань земельного законодавства (інформувала начальник відділу земельних ресурсів Олена ШИЙКА).

 

У «різному» В.Дубович повідомив депутатів про намір укласти договір зі спеціалістом, який працюватиме віддалено і надаватиме виконкому нашої сільради послуги з юридичних питань. О.Хоменко інформувала про ідею кобеляцького блогера Павла ГУНЖЕЛЯ щодо створення у нашій громаді комунального підприємства «Нехвороща-газ», яке могло б займатися обслуговуванням газової мережі. Особисто В.Дубович вірить у перспективність цього задуму, але поки що приймати якісь рішення зарано, слід ретельніше вивчити дане питання.

 

Фото без описуНадали слово і гостю – Юрію Ісаєву. «Я приємно вражений тією роботою, яка ведеться у вашій громаді, – говорив Юрій Федорович. – Ви не тільки зуміли долучити якісь кошти, а про вас пишуть, вас показують. Ваша сторінка у Фейсбуці зараз на другому місці в інформаційному просторі Полтавщини, після опішнянської, бо її цікаво читати навіть стороннім людям. Але ж опішнянська громада створена раніше за вашу, тож доганяйте! А взагалі в усіх громадах є проблеми, чимало їх маєте й ви, проте конструктив між вашими депутатами видно неозброєним оком. Хочу побажати, аби коли й виникатимуть між вами якісь дискусії, то щоб вони спрямовувалися виключно на розвиток території, а не на з’ясування особистих стосунків».

 

Фото без описуНасамкінець заступник голови СТГ Микола ЗАВЕЗЬОН запросив усіх присутніх на об’єднаний день сіл Маячка, Губарівка і Рекунівка; захід відбудеться біля Маячківського Будинку культури 21 серпня о 18-й годині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь