A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗАВИРУВАВ ЯРМАРОК

Дата: 17.08.2021 20:42
Кількість переглядів: 414

Фото без опису17 серпня на Миргородщині, в селі Великі Сорочинці розпочався Національний Сорочинський ярмарок. Завирував Жабокрицький майдан – величезний торговий майданчик під відкритим небом. Щоправда, цьогоріч перший ярмарковий день був не такий багатолюдний, як у попередні роки (торік через карантин ярмарок взагалі не відбувся), однак хочеться вірити, що наступні чотири дні ця знакова для Полтавщини й уславлена Гоголем місцина щедро наповниться ярмарковим людом. Бо нині ярмарок особливий, присвячений 30-річчю нашої Незалежності.

 

Втім, пісень, танців і веселощів було вдосталь і цього разу. Хоча почався ярмарок з цілком серйозного заходу – зустрічі високоповажних гостей. На Полтавщину прибув голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Біля входу на ярмаркову площу його зустрічали народний депутат України Костянтин Касай Касай Костянтин Іванович, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Лунін. Вони пройшли центральним торгівельним рядом, оглядаючи альтанки з різним крамом. Потім гостей запросили на сцену перед садибою Хіврі, де Д.РАЗУМКОВ, О.БІЛЕНЬКИЙ і Д.ЛУНІН урочисто відкрили ярмарок. При цьому голова ВР сказав: «Я вперше на Сорочинському ярмарку. Дуже цікаво тут, колоритно. Поки ми йшли, мені говоритли про те, що стало менше відвідувачів. У першу чергу це пов’язано з коронавірусом. І мені особисто, і організаторам, і обласній владі, і народним депутатам хотілося, щоб кількість людей, які відвідують такі події, була більшою. В рамках концентрації зусиль на місцевому туризмі, думаю, що такий потенціал є. Насправді, треба бачити позитив. Минулого року, на жаль, ярмарку не було. Цьогоріч завдяки роботі обласної ради, ОДА, народним депутатам він відбувся. Колеги говорять, що з 2014 року кількість відвідувачів зменшилась. Я бажаю, щоб ярмарок вийшов на показник, який був до цього – понад мільйон відвідувачів. Україна має багато різних місць, де можна відпочити. Сподіваюсь, Сорочинський ярмарок є одним з них».
Д.ЛУНІН: «Сорочинський ярмарок – це завжди велика подія не тільки для Полтавщини, а й для всієї України. Полтавська земля славиться культурною спадщиною, розмаїттям традицій і працьовитістю. Тому сьогодні ми можемо тут побачити багато здобутків нашого народу. Вітаю вас і бажаю всім тільки мирного неба».
О.БІЛЕНЬКИЙ: «Полтавщина – унікальна, і вона нарешті ярмаркує. Кожен її куточок є нематеріальною культурною спадщиною всієї України. Бо ми дуже яскрава область. Тож ярмаркуйте, веселіться, відпочивайте і відчуйте тут присутність Гоголя, його колоритний гумор. Усіх зі святом!».

 

Далі гості рушили до ярмаркового «штабу», де Дмитро РАЗУМКОВ провів двадцятихвилинний брифінг для журналістів. Потім – знову огляд торгових рядів. Дмитро Олександрович теж придбав для себе дещо з ярмаркового краму: картину з солоного тіста, книгу, баночку варення з соснових шишок і глиняні іграшки для обох своїх синів. При цьому він зупинявся то біля когось із малечі, то біля колоритних продавців, розкуто спілкуючись з ними. Навіть дозволяв усім охочим сфотографуватися з собою. Потім, розпрощавшись з ярмарковим людом, продовжив робочу поїздку Полтавщиною.

 

Фото без описуА ярмарок заспівав, затанцював, посипав жартами. На головній концертній сцені по обіді почався Всеукраїнський фестиваль талантів «Ярмаркова феєрія», організатором і натхненником якого є заслужена артистка України, керівник творчого центру Полтавського міського будинку культури, директор благодійного фонду сприяння розвитку культури й підтримки обдарованих дітей та молоді «Горлиця» Наталя МАЙ. Вона ж очолила журі, яке уважно переглядало кожен виступ дитячих колективів. Серед них були і юні таланти з нашої громади – вихованці Нехворощанського будинку дитячої та юнацької творчості. Вони привезли в Сорочинці два номери: ансамблю «Чарівний каблучок» і гурту барабанщиць «Вірсавія».

 

Адміністрація БДЮТ висловлює подяку керівництву нашої громади, відділу освіти і Нехворощанської школи за наданий транспорт, за можливість побувати в Сорочинцях і там показати свою творчість, за підтримку обдарованих дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь