A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЧЕПУРЯТЬСЯ НАШІ СЕЛА ДО СВЯТА

Дата: 18.08.2021 20:46
Кількість переглядів: 501

Наближається ювілей Незалежності, тож села Маячка, Лівенське і Шедієве активно чепуряться, готуючись відзначити це свято.

 

У Маячці пофарбували фасад Будинку культури, впорядкували квітники і прилеглу територію, оновили лавки для сидіння глядачів, адже святкові заходи проходитимуть тут під відкритим небом. Всі необхідні матеріали придбали за кошти громади, а керівник регіонального управління СТОВ «Говтва» Костянтин НАЗАРЬКО надав необхідну техніку. Добре потрудилися в ці дні тракторист «Говтви» Руслан КОСТОГРИЗ, директорка закладу культури Людмила ЛЕБЕДИН, бібліотекарка Ірина ШЕЛЕМБА, техпрацівниця Тетяна ВАЛЯВСЬКА, водій виконкому СТГ Сергій ЗАЇКА, робітники бригади благоустрою Владислав ГОЛОБОРОДЬКО, Наталія ВАЛЯВСЬКА, Денис БАРАНОВСЬКИЙ і добровільний помічник Ярослав ЩЕРБАК. Велика вдячність їм усім за впорядковане село.

 

Проте чепурився не тільки центр Маячки, а також його дитсадок «Перлинка». Незабаром він наповниться дитячим гамором, тож і тут повинно бути охайно й чисто. Для того покосили траву і пофарбували ігрові елементи у дворі на дитячому майданчику, а ще допомогли прибрати всередині приміщення, де щойно завершилися ремонтні роботи. Старалися батьки дітей Настя ПІСОЦЬКА, Юлія ТІМОФЄЄВА, Інна АНЕПІР, Оксана ВАЛЯВСЬКА, Марина ВОЙНИЧА, Валентина ЛУК’ЯНЕНКО, Ірина ГУБАРЬ, Богдана ВОРОНЬКО. Навіть прийшли допомогти їм бабуся Наталія ПРОЦЕНКО та дідусь Віктор БРОВКО. Отже, дітям тут буде затишно!

 

У Лівенському теж фарбували паркан та вуличні вазони біля Будинку культури, випололи квітники. А ще тут продовжується ремонт у спортивній залі, який ведуть працівники бригади благоустрою Денис БАРАНОВСЬКИЙ і Надія БУГЕРА, часто їм допомагають директорка закладу Наталія НЕЧАЙ, бібліотекарка Світлана ЗАВЕЗЬОН, техпрацівниця Ольга СОКІЛ, художня керівниця Світлана ЗЕЛЕНСЬКА.

 

Приємна новина для лівенчан: сьогодні на віддалених вулицях засяяли ліхтарі, що працюють від сонячних батарей. Заступник голови громади Микола ЗАВЕЗЬОН прокоментував: «Це проєкт Світлани АНЕПІР. Спочатку ми визначили місця, де їх встановити. Враховували перш за все ті ділянки села, куди недоцільно прокладати електродроти для вуличного освітлення. Тобто туди, де мало житлових будинків. Встановили 20 електроопор і змонтували на них ці автономні ліхтарі. Хай надійно служать людям!».

 

До речі, День села в Лівенському планують святкувати у вересні, а нині працівники закладу культури готують кілька музичних номерів для виступу в Маячці.

 

Не відстають від сусідів і шедіївці. Тут теж викошується трава, доглядаються квітники. Стараються працівник благоустрою Микола МОШУРА та односельці Віктор БОРСУК і Костянтин ЧУНЯЄВ, завідувачка сільського клубу Світлана ГЕРАСИМЕНКО, художня керівниця Іванна ПОЛУХІНА, бібліотекарка Ірина ОЛЕШКО, мед працівниця Лідія ПОЛУХІНА, а також колектив місцевої пожежної охорони на чолі з Василем УГЛЯЄМ.

 

«Хочу від імені керівництва нашої громади подякувати усім, хто любить свої села і особисто дбає про їхню красу й чистоту» - додає Микола ЗАВЕЗЬОН.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь