Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВІЗИТ ПОЛТАВСЬКИХ ГОСТЕЙ

Дата: 27.08.2021 16:23
Кількість переглядів: 485

Фото без описуСьогодні Нехворощу відвідали голова Полтавської обласної ради Олександр БІЛЕНЬКИЙ та лідер партії «Рідне місто» Олександр УДОВІЧЕНКО. Біля навчального закладу їх зустрічали голова нашої громади Віктор ДУБОВИЧ, його заступниці Ольга ХОМЕНКО та Зоя КОРОЛЕНКО, депутат СТГ Володимир ЗАМУЛА, а також керівники закладів освіти теж із заступницями. Вони зібралися не тільки на зустріч з обласними гостями, а й на традиційну серпневу конференцію педагогічних працівників.

 

Спочатку гості оглянули приміщення опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.», у першу чергу – реконструйовані їдальню та харчоблок. Можна без перебільшення сказати, що не в кожній міській школі є такий, як тут: все сяє кахельною плиткою, нові каналізація і водогін, електроустаткування, сантехніка для дітей і санвузол з душовою кабінкою для кухарів, всюди пластикові двері й вікна. Єдине, чого поки що не вистачає – сучасного обладнання на кухню, яке має прибути за кілька тижнів, тому тимчасово установили старі плити й шафи, адже через чотири дні почнеться навчальний рік. Присутні з захопленням оглядали їдальню, а керівниця закладу Тетяна ГРИЦАЙ дякувала гостям з Полтави за допомогу та підтримку, без чого не здійснилася б давня мрія нехворощанських педагогів – оновити харчоблок.

 

Фото без описуПотім учасники зустрічі відвідали два кабінети, де встановлено подаровані Олександром Біленьким учнівські парти, а Олександром Удовіченком – мультипроєктор і ноутбук. Затим усі зайшли до навчального класу, аби розпочати серпневу конференцію педагогів. Присутніх привітала начальниця відділу освіти СТГ Ірина ШЕРСТЮК і надала слово голові обласної ради.

 

«Ми живемо у період реформ, у тім числі й в освітній галузі, що вимагає від вас, педагогів, постійного підвищення кваліфікації, рівня особистих знань і навичок для того, аби йти в ногу з часом, – говорив Олександр Біленький. – Сьогодні як ніколи діти повинні виховуватися на засадах патріотизму і знати, що таке Україна і її незалежність, яку високу ціну за неї платять наші солдати на Сході. Ваше уміння достукатися до дитячих сердець якраз і формує з учнів зрілих громадян суспільства, свідомих особистостей. Для вас починаються своєрідна «посівна кампанія» на освітянській ниві, тож засівайте її зернами знань, доброти, любові до рідного краю. Бажаю всім закладам вашої громади вдалого старту в новий навчальний рік, благополуччя і стабільного розвитку».

 

Фото без описуВіктор ДУБОВИЧ: «Перше вересня – це свято для всієї громади, а найперше – для навчальних закладів. На жаль, цього року не відкриє свої двері Лівенський НВК, але це природні процеси, тісно пов’язані з демографічною ситуацією. Ще більшу тривогу викликає те, що в Нехворощі цього року народилося лише троє немовлят. Варто задуматись, що ми робитимемо через 6-7 років, яка буде наповнюваність класів. Тому оптимізація неминуча, і ми докладаємо зусиль, щоб підтримати діючі заклади, щоб дітям та педагогам було там зручно і комфортно. Ви побачили Нехворощанську школу, добре підготувалася до навчального року Маячківська, в обох маємо ріст чисельності учнів. У Маячці їх збільшиться на півсотні, тож доцільно туди вкладати кошти, розвивати її. Ми вдячні в цьому за допомогу обласній раді та представникам партії «Рідне місто», за їх розуміння, підтримку і реальну допомогу. Усі наші три школи забезпечені автобусами, підвозитимемо дітей з машівської та кобеляцької громад, а також майже тридцять учнів – з сусідніх сіл Дніпропетровщини. Добре, що наші школи мають свою землю, від якої одержують непогані фінансові надходження. Соколовобалківська має 75 га, Нехворощанська 55 га і Маячківська 25 га ріллі. За рахунок цього поліпшуємо матеріально-технічну базу, конкретно у Маячці – завдяки соціальній угоді зі СТОВ «Говтва». На жаль, у Нехворощі такої допомоги від основного господарника на нашій території – ТОВ «Чиста криниця» – ми не маємо жодної копійки, хоча товариство орендує майже 5 тис. га землі. Відтак для школи змушені були змінити орендаря, тепер вона має по 12 тис. гривень за гектар. Це дає можливість проводити ремонти, вести заміну вікон, встановили новий паркан, і так далі. І не в останню чергу це завдяки згуртованості колективу. Днями тут буквально «кипіла» робота, наводили порядок у їдальні після ремонтних робіт, участь брали в тому і керівниця, і вчителі, і технічні працівники. Ніхто не зважав на вихідний чи відпустку, бо люди тут не байдужі, дбають про свій заклад.

 

Водночас я змушений сьогодні перед вами вкотре говорити, що не задоволений роботою керівниці Соколовобалківського навчального закладу, яка більшу половину літа відпочивала, ще й за власний рахунок доточивши на два тижні свою основну відпустку, відтак і школа до першого вересня підготовлена незадовільно. Там проблем найбільше, але хай оцінку тій ситуації дають батьки учнів та колектив педагогів. Це школа, де дітей меншає, вони виявляють бажання навчатися в Андріївському ліцеї і переходять туди. За свою справу треба вболівати, лише тоді буде позитивний результат.

 

Я бажаю усім вам вдалого старту в новий навчальний рік, без проблем його прожити і завершити з успіхами. А ми, керівники, старатимемось залучати в громаду якісь інвестиції, щоб створювати для молоді робочі місця, щоб народжувалося більше дітей, щоб наші села не перетворювалися на хутори. Хоча не все залежить від нас. Ніяк не вдається вирішити питання ремонту дороги до Соколової Балки, і от буквально сьогодні наш автомобіль екстреної медицини віз породіллю до Нових Санжар майже годину. Це велика проблема, яку треба вирішувати якнайшвидше».
Ольга ХОМЕНКО говорила присутнім: «Генії народжуються в селі, але щоб вчасно розкрилися в дітях таланти, над тим працюють вчителі, яких треба підтримувати, стимулювати, заохочувати, створювати їм належні умови праці. Тут ми відчуваємо підтримку з боку очільників обласної ради. Хочу висловити подяку Олександру Юрійовичу за небайдужість до Нехворощі. Попри свій щільний графік роботи, ви у нас уже вдруге, і цим похвалиться не кожна громада. Подяки заслуговують ініціативи обласної ради, завдяки яким наші заклади пишуть проєкти і виграють, одержуючи додаткові можливості для свого розвитку. Приміром, у Нехворощі буде екологічний клас, у Соколовій Балці – зона відпочинку, Маячка завдяки цьому придбала меблі, і так далі. Ви зуміли наштовхнути всі органи місцевого самоврядування області на проєктну діяльність. Олександру Васильовичу хочу подякувати за те, що минулого року підтримали на виборах кандидатуру Віктора Олександровича Дубовича і тепер наша громада має енергійного, наполегливого, ініціативного лідера. Ще не минув рік, як працює наша команда під його керівництвом, але ми вже бачимо прорив у багатьох напрямках соціального розвитку громади».

 

Фото без описуОлександр УДОВІЧЕНКО зі свого боку зазначив: «Нам доводиться жити в такий період, коли політичні питання невиправдано виходять наперед і заступають собою соціальні й економічні проблеми, хоча повинно бути навпаки. Свого часу на рівні області ми намагалися зламати ці «традиції», прагнули об’єднати депутатський корпус навколо конкретних справ. Тому що обласна рада – це орган самоврядування, який повинен опікуватися соціальним рівнем життя громад, господарськими справами, пошуками нових напрямків розвитку, і т.д. Це єдино правильний шлях у роботі. Я веду до того, що тільки об’єднуючи зусилля, можна досягти результату. Приклад Дубовича і вашої громади є тому яскравим прикладом. І хочу зауважити, що ми вдруге приїхали до вас не для того, щоб перетягувати якісь політичні прапори, проводити агітацію і тому подібне. Ми приїхали побачити на власні очі, як використано бюджетні кошти на реконструкцію харчоблоку. Побаченим задоволені і хочемо порадіти за ваші успіхи, за вашу згуртованість. Отож рухаємося вперед, і я бажаю вам у цьому нових успіхів!».

 

Далі полтавські гості оглянули хід реконструкції медичного закладу в Нехворощі. Там повним ходом ідуть внутрішні роботи, а зовні збудовано ганки з пандусами та навісами. Завезено щебінь для будівництва автостоянки, а пізніше закладатиметься парк медиків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь