A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВІТАЛИ ДВОХ ЮВІЛЯРОК

Дата: 15.09.2021 22:36
Кількість переглядів: 213

Фото без описуТак зійшлися на небі зірки, що жителька Нехворощі Катерина Григорівна РІГ та жителька Андріївки Зоя Миколаївна БІЛЕНЬКА народилися в один день – 15 вересня 1936 року. Тож сьогодні їм обом виповнилося по 85 років. У них навіть долі схожі: обоє не місцеві, Катерина Григорівна народилася на Черкащині, а Зоя Миколаївна – на Дніпропетровщині. Обоє, вийшовши заміж, стали жити на Полтавщині: одна в Андріївці, інша в Коновалівці. Щодня працювали в колгоспі, заробляючи куцу, як тепер відомо, пенсію та мозолі на долонях. Бо сапати буряки в ланці, жнивувати, заготовляти корми худобі – все то важка і не зовсім жіноча праця. «Де й сили бралися? – сама у себе питає Катерина Григорівна. – Мене ж що тоді, що тепер, не більше 50 кілограмів було, а снопа обхоплю руками і несу до скирти. А буряки треба було перечистити, вручну навантажити на причеп, і їхати на цукровий завод, бо там вручну й розвантажували…».

 

Словом, натрудилися ці жінки за життя. Добре, що тепер оповиті турботою рідних. Катерина Ріг майже два десятиліття живе у Нехворощі, переїхала сюди до доньки Валентини, а Зоя Миколаївна весь час в Андріївці, теж у колі сім’ї. Онуків діждали, правнуків, хто з них живуть не поруч – навідуються до бабусі-прабабусі.

 

А сьогодні до обох ювілярок з квітами та поздоровленнями навідалися керівники громади. До Катерини Григорівни Ріг завітали Віктор ДУБОВИЧ та його заступниця Зоя КОРОЛЕНКО. Вона ж поїхала і в Андріївку, завітавши до Зої Миколаївни Біленької разом із заступницею голови СТГ Світланою КАЛІНІЧЕНКО. Бажали обом жінкам-трудівницям, які вже передали естафету молодшим поколінням, бути здоровими і бадьорими, радіти життю і неодмінно переступити поріг свого 90-річчя, а затим і сторіччя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь