Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВІТАЛИ ДВОХ ЮВІЛЯРОК

Дата: 15.09.2021 22:36
Кількість переглядів: 265

Фото без описуТак зійшлися на небі зірки, що жителька Нехворощі Катерина Григорівна РІГ та жителька Андріївки Зоя Миколаївна БІЛЕНЬКА народилися в один день – 15 вересня 1936 року. Тож сьогодні їм обом виповнилося по 85 років. У них навіть долі схожі: обоє не місцеві, Катерина Григорівна народилася на Черкащині, а Зоя Миколаївна – на Дніпропетровщині. Обоє, вийшовши заміж, стали жити на Полтавщині: одна в Андріївці, інша в Коновалівці. Щодня працювали в колгоспі, заробляючи куцу, як тепер відомо, пенсію та мозолі на долонях. Бо сапати буряки в ланці, жнивувати, заготовляти корми худобі – все то важка і не зовсім жіноча праця. «Де й сили бралися? – сама у себе питає Катерина Григорівна. – Мене ж що тоді, що тепер, не більше 50 кілограмів було, а снопа обхоплю руками і несу до скирти. А буряки треба було перечистити, вручну навантажити на причеп, і їхати на цукровий завод, бо там вручну й розвантажували…».

 

Словом, натрудилися ці жінки за життя. Добре, що тепер оповиті турботою рідних. Катерина Ріг майже два десятиліття живе у Нехворощі, переїхала сюди до доньки Валентини, а Зоя Миколаївна весь час в Андріївці, теж у колі сім’ї. Онуків діждали, правнуків, хто з них живуть не поруч – навідуються до бабусі-прабабусі.

 

А сьогодні до обох ювілярок з квітами та поздоровленнями навідалися керівники громади. До Катерини Григорівни Ріг завітали Віктор ДУБОВИЧ та його заступниця Зоя КОРОЛЕНКО. Вона ж поїхала і в Андріївку, завітавши до Зої Миколаївни Біленької разом із заступницею голови СТГ Світланою КАЛІНІЧЕНКО. Бажали обом жінкам-трудівницям, які вже передали естафету молодшим поколінням, бути здоровими і бадьорими, радіти життю і неодмінно переступити поріг свого 90-річчя, а затим і сторіччя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь