Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні Марії Єфремівні 85 років з дня народження

Дата: 16.09.2021 18:43
Кількість переглядів: 404

Фото без описуКоли нехворощанку Марію Єфремівну СОЛОДКУ попросили розповісти свою біографію, вона відповіла коротко: «Що там розказувати? Все життя у колгоспі, на фермі…». Але скільки праці стоїть за цими кількома словами! Щоденної, важкої, часом без вихідних та довготривалих відпусток. Бо її покоління селян знало тільки одне: «Треба!». Треба для колгоспу, для країни, для побудови світлого майбутнього. Чи їхня тепер вина, що всі ті ідеали знівелювалися, розтопталися, зникли як вранішнє марево? І мають тепер колишні колгоспники не світле теперішнє, а мізерну пенсію та астрономічні рахунки за комірне.

 

«Та я й зараз оце стала б до роботи, аби додалося здоров’я!» - каже Марія Єфремівна, посміхаючись і приймаючи привітання на свою адресу. Бо виповнилося їй сьогодні 85 років з дня народження. Ціла епоха увібралася в ті роки! І багато чого можна пригадати та розказати, та лихе в цей день згадувати не варто, а хорошого було не так і багато. Головне тепер, щоб надалі жилося в родинному затишку, щоб ноги ще носили вийти до сонечка, бабиному літові порадіти. А зима щоб була тільки в природі, а не в душі, і щоб бабуся Марія ще не одну життєву весну зустріла. «Бо ми і через п’ять років приїдемо вас поздоровляти!» - обіцяли заступниця голови громади Зоя КОРОЛЕНКО та секретар сільської ради, а водночас і племінниця ювілярки Світлана БУГОРСЬКА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь