Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ДЕНЬ ФУТБОЛУ У ГРОМАДІ

Дата: 18.09.2021 20:12
Кількість переглядів: 294

Фото без описуСправжнє футбольне свято пройшло сьогодні у Нехворощі на полі зі штучним покриттям. Сюди приїхали учнівські команди з Соколової Балки, Маячки, Лівенського та Чернетчини Дніпропетровської області. Зустрічали їх господарі поля – юні нехворощанські футболісти. Усіх привітав інструктор з фізичної культури відділу освіти Юрій ЛЮБИМСЬКИЙ. Він повідомив, що у програмі змагань – розіграш перехідного кубка імені Євгенія ЛЮБИМСЬКОГО, палкого прихильника футболу, який за життя зробив багато для розвитку цього виду спорту і який особисто грав за команду майстрів класу «Б» (полтавський «Колгоспник») у першості Радянського Союзу (нині це команда «Ворскла»). Збереглося фото 1956 року, де 17-рчний Євгеній Іванович з командою крайній праворуч і сьогодні ми подаємо його у фоторепортажі.

 

Дрібний осінній дощик, який став накрапати якраз на початку баталій, не завадив гравцям ганяти м’яча, бо згадали назву кінодетективу «Матч состоится в любую погоду». І він відбувся!
Та перед оголошенням результатів змагань і нагородженням кращих, Юрій Любимський пригадав, як сорок років тому нехворощанська команда футболістів вийшла в лідери району і утримувала ці позиції до 1984-го. Багатьох свідків тих подій уже, на жаль, немає з нами. Тож Юрій Євгенійович зачитав їхні імена. Це Фастівець Олег, Сидоренко Олександр, Лабузов Володимир, Кошляк Микола, Шерстюк Анатолій, Зворигін Сергій, Ріг Олександр, Красько Леонід, Гавриленко Валерій, Смірнов Сергій, Кононенко Юрій і Скляр Володимир. Присутні вшанували їх хвилиною мовчання.

 

«Життя іде вперед, і на зміну старшому поколінню гравців приходять молоді хлопці, які дружать зі спортом», – говорив Ю.Любимський і запропонував ветеранам на згадку про цей День футболу вручити наймолодшим спортсменам пам’ятні медалі. Потім кращих гравців турніру нагородив грамотами. Їх одержали Сергій ПИНЗЯ, Юрій ПОГЛАЗОВ, Антон ПЕДИНА, Максим САВЧЕНКО. Серед команд третє місце посіли соколовобалківські футболісти, друге – маячківські, а першість вибороли нехворощани. «Я радий, що перехідний кубок імені Євгенія Любимського, якому вже понад 15 років, знову залишається вдома», – підсумував інструктор.

 

Завершилося свято грою ветеранів футболу. На поле вийшли ті, хто захищав спортивну честь Нехворощі в далеких 1980-х роках. І хоч грали вони тепер не так жваво, як колись, але ще є порох у порохівницях! Вже той факт, що кожен з них наважився одягнути форму і поборотися за ворота противника, викликає повагу. І хай не забили жодного голу, зате розім’ялися і довели, що грати у футбол можна в будь-якому віці. Хоча, як пожартував один із «ветеранів», «для нас головне попасти по м’ячу, а у ворота вже не обов’язково».

 

Але ж такі спортивні зустрічі влаштовуються перш за все для того, аби кожен міг відчути енергетику гри і «зарядитися» гарним настроєм. Сьогодні футболістам це вдалося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь