A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Короткі мітинги з нагоди річниці визволення пройшли майже в усіх селах нашої громади.

Дата: 23.09.2021 16:32
Кількість переглядів: 168

Фото без описуСьогодні, у 78-му річницю з дня визволення Полтавщини від німецьких загарбників, учні Нехворощанської школи, працівники БДЮТ і відділу освіти, небайдужі нехворощани прийшли до пам’ятника Слави, аби вшанувати загиблих. Тут відбувся мітинг, під час якого старшокласниці Аня ЖОРНЯК і Каріна ХАРІНА згадали звитяжні сторінки того періоду, який ми називаємо Великою Вітчизняною війною. Переповіли історію звільнення Нехворощі, всієї Полтавщини.

 

Голова громади Віктор ДУБОВИЧ у вітальному слові побажав усім жителям громади миру, здоров'я, добробуту, тепла й затишку. Звернув увагу на той факт, що під час звільнення на території наших сіл не було великих боїв, але період окупації залишив свій слід. «Місце, біля якого ми стоїмо, є братською могилою воїнів, котрі померли від ран у пересувних польових госпіталях у жовтні 1943-го. А в степу є братська могила, де упокоїлись тіла мирних жителів, страчених взимку 1942-го за підпільну діяльність чи непокору окупантам. Ми не повинні цього забувати, ми повинні розповідати про це дітям», - говорив Віктор Олександрович.

 

Про важливість берегти пам’ять про старші покоління, які винесли на собі випробування війною та відбудували наші села у повоєнний час, говорила голова ради ветеранів СТГ Тетяна КИРИЧЕНКО.

 

Потім голова громади разом із Т.Кириченко, своєю заступницею Зоєю КОРОЛЕНКО та керівницею опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» Тетяною ГРИЦАЙ поклали до підніжжя пам’ятника букети осінніх квітів. Лягли квіти і з рук учнів школи та нехворощан, які прийшли на мітинг.

 

Знаковим і зворушливим був момент, коли до пам’ятника підійшли наймолодші нехворощани – вихованці дитсадка «Сонечко». Разом із вихователями вони теж принесли квіти. Отже, пам’ять про подвиг дідів-прадідів, здійснений у важких 40-х роках минулого століття, передається з покоління до покоління.

 

* * * * *

 

Короткі мітинги з нагоди річниці визволення пройшли майже в усіх селах нашої громади. Зокрема, у Соколовій Балці до пам’ятника загиблих воїнів прийшли працівники виконавчого комітету Нехворощанської СТГ, бібліотеки та Будинку культури на чолі із заступницею голови громади Світланою КАЛІНІЧЕНКО, поклали квіти і вшанували пам’ять воїнів Великої Вітчизняної хвилиною мовчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь