Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ДЛЯ МОЛОДІ БЕЗ МОЛОДІ – ЖОДНИХ РІШЕНЬ!

Дата: 05.10.2021 21:50
Кількість переглядів: 339

Фото без опису4 жовтня відбулося перше засідання «Школи молодого лідера громади», започаткованої з ініціативи заступниці голови СТГ Ольги ХОМЕНКО. «Це буде не курс лекцій, а ми в інтерактивній формі знайомитимемося з основами місцевого самоврядування, основами бюджетоутворення, надалі є ідея навіть практичних занять, тобто стажування у сільській раді, – пояснила Ольга Станіславівна старшокласникам опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.», які виявили бажання взяти участь у роботі «Школи…». – Наша мета – допомогти молодому поколінню зрозуміти ці важливі процеси і завдяки тому тісніше залучити молодь до життя громади. Адже не секрет, що у нас часто виходить так: молодіжні питання депутати вирішують без самої молоді, тоді як варто радитися з юнаками та дівчатами, чути їхні пропозиції. А в майбутньому хтось із нинішніх одинадцятикласників стане депутатами чи працівниками сільської ради й ці знання стануть їм у пригоді».

 

Між іншим, надалі для таких занять будуть запрошені тренери з Полтави та Києва, які познайомлять дітей з проєктним менеджментом, навчать лідерству, тощо. Крім того, заплановані зустрічі «за чашкою кави» з головою громади, з нашим народним депутатом, а також екскурсія до Верховної Ради.

 

Учора ж ініціативні старшокласники обговорили з Ольгою Хоменко план майбутніх засідань. Визначилися збиратися двічі на тиждень у приміщенні, де проходять сесії сільської ради. І вже під час цього обговорення представники шкільної молоді означили коло питань, які, на їх думку, варто було б вирішити невідкладно. Це і поновлення спортивного інвентарю, і будівництво в селі волейбольно-баскетбольного майданчика, і створення молодіжного центру для дозвілля. І таких питань чимало. Видно було, що присутні юнаки та дівчата серйозно сприйняли відкриття цієї «Школи…», де їх чутимуть дорослі, де можна озвучити свої ідеї, почути відповіді на свої запитання і багато чому навчитися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь