Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ДЛЯ МОЛОДІ БЕЗ МОЛОДІ – ЖОДНИХ РІШЕНЬ!

Дата: 05.10.2021 21:50
Кількість переглядів: 331

Фото без опису4 жовтня відбулося перше засідання «Школи молодого лідера громади», започаткованої з ініціативи заступниці голови СТГ Ольги ХОМЕНКО. «Це буде не курс лекцій, а ми в інтерактивній формі знайомитимемося з основами місцевого самоврядування, основами бюджетоутворення, надалі є ідея навіть практичних занять, тобто стажування у сільській раді, – пояснила Ольга Станіславівна старшокласникам опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.», які виявили бажання взяти участь у роботі «Школи…». – Наша мета – допомогти молодому поколінню зрозуміти ці важливі процеси і завдяки тому тісніше залучити молодь до життя громади. Адже не секрет, що у нас часто виходить так: молодіжні питання депутати вирішують без самої молоді, тоді як варто радитися з юнаками та дівчатами, чути їхні пропозиції. А в майбутньому хтось із нинішніх одинадцятикласників стане депутатами чи працівниками сільської ради й ці знання стануть їм у пригоді».

 

Між іншим, надалі для таких занять будуть запрошені тренери з Полтави та Києва, які познайомлять дітей з проєктним менеджментом, навчать лідерству, тощо. Крім того, заплановані зустрічі «за чашкою кави» з головою громади, з нашим народним депутатом, а також екскурсія до Верховної Ради.

 

Учора ж ініціативні старшокласники обговорили з Ольгою Хоменко план майбутніх засідань. Визначилися збиратися двічі на тиждень у приміщенні, де проходять сесії сільської ради. І вже під час цього обговорення представники шкільної молоді означили коло питань, які, на їх думку, варто було б вирішити невідкладно. Це і поновлення спортивного інвентарю, і будівництво в селі волейбольно-баскетбольного майданчика, і створення молодіжного центру для дозвілля. І таких питань чимало. Видно було, що присутні юнаки та дівчата серйозно сприйняли відкриття цієї «Школи…», де їх чутимуть дорослі, де можна озвучити свої ідеї, почути відповіді на свої запитання і багато чому навчитися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь