A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

За плечима в цієї простої сільської жінки вже 85 літ.

Дата: 07.10.2021 20:40
Кількість переглядів: 320

Фото без описуЯкщо до трудового стажу нехворощанки Катерини Іванівни КРИВЕНКО додати вісім років її постійної участі в художній самодіяльності місцевого Будинку культури, то набереться рівно пів століття її неспокійного, у щоденних турботах і клопотах, життя. Та й нині Катерина Іванівна відпочиває хіба що умовно, бо й город порає, і курей доглядає, і двір з двома величезними грецькими горіхами потребує хазяйських рук – листя згребти і винести чи плоди зібрати.

 

А за плечима в цієї простої сільської жінки вже 85 літ. Якщо згадати все прожите і пережите – не вистачить, мабуть, і дня, щоб про все переповісти. Як батько пішов на фронт і в 1944-му десь поліг на фронтах, там десь зостався і дядько Сергій (батьків старший брат). Як сімнадцятирічною дівчиною почала трудову біографію на місцевому молокозаводі. «По три тонни вершків за зміну переробляли, і було ж тоді багато ручної праці!» – розповідає Катерина Іванівна. Потім 7 років колгоспної праці записано в трудовій книжці. А з тих пір, як Нехворощанський район ліквідували, перейшла у місцеву лікарню. Перший рік працювала опалювальницею приміщень – така була там посада. «П’ятнадцять грубок треба було щодня розтопити і підтримувати у них вогонь. У кожній палаті була окрема грубка! А влітку сажу трусили, мазали й білували ті грубки…». Тож коли запропонували перейти на кухню, довго не вагалася, хоча й там було не солодко – хворих багато, і кожного дня для всіх треба обід і вечерю приготувати. Але на цій роботі затрималася на три десятиліття, доки не вийшла на заслужений відпочинок, «зачепивши» ще й три роки пенсійного віку. «Тепер дуже кортить піти подивитися, який тепер вигляд має лікарня. Казали сусіди, що вже і погребів лікарнянських немає, там парк скоро буде…» – посміхається Катерина Іванівна і обіцяє обов’язково навідатись до колишньої лікарні, де промайнула третина її життя. Хай і попереду ще буде багато літ, щедрих на осіннє тепло і затишок, а головне – на здоров’я. Щоб чекала на гостини дітей, котрі, подорослішавши і покинувши батьківське гніздо, оселилися у містах. А з ними раділа успіхам чотирьох онуків і двох правнуків…

 

Усього цього сьогодні бажали голова громади Віктор ДУБОВИЧ та його заступниця Зоя КОРОЛЕНКО, вітаючи Катерину Іванівну КРИВЕНКО з 85-річчям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь