Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

З метою поліпшення санітарного та естетичного стану території села Соколова Балка роботи почалися ранньої весни і тривають досі.

Дата: 10.10.2021 22:29
Кількість переглядів: 303

Фото без описуДетальніше про це ми попросили розповісти заступницю голови громади Світлану КАЛІНІЧЕНКО.

 

– У нашій бригаді благоустрою троє працівників: Олексій МАНУЙЛЕНКО, Олег БИЧКО та Людмила ОЛЕШКО. Жодного дня вони не бувають без роботи, – говорить Світлана Миколаївна. – Влітку косили траву і майже місяць наводили порядок на двох наших кладовищах. Не просто прибирали прилеглу територію, а й доглядали покинуті могили, тепер там як на міських цвинтарях – прибрано, без бур’янів. На кладовищі першої бригади спиляли старі дерева, надалі плануємо викорчувати пеньки. Дійшли руки і до старої садиби, що стояла за приміщенням адміністративного будинку. Робітники розібрали її, а купу глини та будівельного сміття допомогли вивезти Геннадій СВИСТУН і депутат нашої громади Олександр ГРЕК, техніку (екскаватор і трактори з причепами) надав сільський комунгосп. Таким чином утворився невеликий майдан, де хочемо закласти парк з пішохідними алеями, встановити лавочки, висадити декоративні дерева, тощо. Архітектор Інна ЧЕРНУХА надасть свої пропозиції щодо того, як краще облаштувати цю територію, аби вона стала привабливим місцем відпочинку.

 

Біля багатоквартирних будинків на прохання їх мешканців нещодавно придбали і встановили гойдалки для дітей.

 

Зараз прибираємо дикорослі кущі дерев біля містка через ставок, – продовжує С.Калініченко. – Нещодавно біля Будинку культури заклали новий квітник і висадили троянди, а діючі клумби треба готувати до зими. Якраз цим займається Людмила Василівна – зрізає кущі троянд і буде їх утеплювати, прибирає рослини, які вже відквітували, і так далі. Це вона своїми руками створює красиві куточки у Соколовій Балці.

 

Крім того, йде щоденна поточна адміністративна робота. Ви бачили, скільки людей у коридорі адмінбудинку чекають на прийом до спеціалістів. Так кожного ранку – хто прийшов за оформленням субсидії, хто за довідкою чи консультацією. До речі, у нас робоче місце начальника відділення ЦНАПу Марини Валеріївни БУГОРСЬКОЇ, яка тепер не тільки виконує обов’язки державного реєстратора, а й відповідає за надання інших послуг жителям громади.

 

На перший погляд, це дріб’язкова робота, але вона ніби з пазликів складає загальну картину життя нашого округу.
На підтвердження своїх слів Світлана Калініченко провела невелику екскурсію вулицями Соколової Балки, показала і дитячі майданчики, і прибрані кладовища, і підсипані щебенем ґрунтові дороги. Звісно, в плані благоустрою проблем у селі ще вистачає, але головне – вони поступово вирішуються.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь