Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ШАНОВНА НЕХВОРОЩАНСЬКА ГРОМАДА! Шановні захисники України, ветерани війн, волонтери! Сьогодні хочу щиро привітати вас з Днем захисника України, Днем українського козацтва та Покровою Пресвятої Богородиці!

Дата: 14.10.2021 09:49
Кількість переглядів: 355

Фото без описуУпродовж століть 14-го жовтня відзначається велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. З роками воно набуло особливо важливого змісту, адже пов’язане з боротьбою за свободу та порятунком рідної землі від ворогів. У часи незалежності свято Покрови почали відзначатися ще і як День українського козацтва, адже Матір Божа вважалася покровителькою мужніх козаків, які глибоко й щиро шанували її образ, вірили в її силу.

 

Тернистим був шлях до волі, за неї боролися ті, хто є гордістю нашого народу, – запорізьке козацтво, гайдамаки, січові стрільці, учасники Другої світової війни, а з недавніх пір – захисники, які відстоюють незалежність і цілісність країни на Сході у боротьбі з російським агресором.

 

Ми вшановуємо сучасних захисників та героїв різних епох нашої історії. Адже боронити батьківську віру, благословенний край своїх пращурів, сини і дочки України завжди вважали святим обов’язком. Висловлюємо щиру вдячність кожному, хто підтримував наших бійців, хто допомагав мирному населенню, хто з перших днів збройного конфлікту збирав продукти харчування для фронту, медикаменти, одяг, та все найнеобхідніше, а також писав такі жадані листи з дому, які зігрівали серця бійців, вселяли віру в перемогу. Доземний уклін вам, захисники української землі! Повага і шана вам, волонтери! А Героям, які полягли за рідну землю, – Вічна Пам’ять!

 

Але жертви війни не були марними. Ми навчилися оберігати свою країну, підтримувати один одного та надавати невідкладну допомогу. Спільними зусиллями проведена значна робота по відновленню боєздатності армії, і тепер ми маємо військо, здатне відбити агресію навіть сильнішого ворога.

 

Вітаючи з усіма святами, які припадають на 14 жовтня, бажаю кожній родині життєвих гараздів, сімейного затишку, тепла та злагоди. Хай Пресвята Діва Марія і Господь благословляють на добрі справи! Хай розвивається і розквітає ваша громада, примножуються її здобутки! Хай міцніє наша любов до рідної України, буде мирним небо, а в оселях панують добро, щастя і достаток.

 

З повагою –
народний депутат України
Костянтин КАСАЙ

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь