Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ШАНОВНА НЕХВОРОЩАНСЬКА ГРОМАДА! Шановні захисники України, ветерани війн, волонтери! Сьогодні хочу щиро привітати вас з Днем захисника України, Днем українського козацтва та Покровою Пресвятої Богородиці!

Дата: 14.10.2021 09:49
Кількість переглядів: 345

Фото без описуУпродовж століть 14-го жовтня відзначається велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. З роками воно набуло особливо важливого змісту, адже пов’язане з боротьбою за свободу та порятунком рідної землі від ворогів. У часи незалежності свято Покрови почали відзначатися ще і як День українського козацтва, адже Матір Божа вважалася покровителькою мужніх козаків, які глибоко й щиро шанували її образ, вірили в її силу.

 

Тернистим був шлях до волі, за неї боролися ті, хто є гордістю нашого народу, – запорізьке козацтво, гайдамаки, січові стрільці, учасники Другої світової війни, а з недавніх пір – захисники, які відстоюють незалежність і цілісність країни на Сході у боротьбі з російським агресором.

 

Ми вшановуємо сучасних захисників та героїв різних епох нашої історії. Адже боронити батьківську віру, благословенний край своїх пращурів, сини і дочки України завжди вважали святим обов’язком. Висловлюємо щиру вдячність кожному, хто підтримував наших бійців, хто допомагав мирному населенню, хто з перших днів збройного конфлікту збирав продукти харчування для фронту, медикаменти, одяг, та все найнеобхідніше, а також писав такі жадані листи з дому, які зігрівали серця бійців, вселяли віру в перемогу. Доземний уклін вам, захисники української землі! Повага і шана вам, волонтери! А Героям, які полягли за рідну землю, – Вічна Пам’ять!

 

Але жертви війни не були марними. Ми навчилися оберігати свою країну, підтримувати один одного та надавати невідкладну допомогу. Спільними зусиллями проведена значна робота по відновленню боєздатності армії, і тепер ми маємо військо, здатне відбити агресію навіть сильнішого ворога.

 

Вітаючи з усіма святами, які припадають на 14 жовтня, бажаю кожній родині життєвих гараздів, сімейного затишку, тепла та злагоди. Хай Пресвята Діва Марія і Господь благословляють на добрі справи! Хай розвивається і розквітає ваша громада, примножуються її здобутки! Хай міцніє наша любов до рідної України, буде мирним небо, а в оселях панують добро, щастя і достаток.

 

З повагою –
народний депутат України
Костянтин КАСАЙ

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь