A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЦІКАВА ЕКСКУРСІЯ ДО СТОЛИЦІ

Дата: 19.10.2021 18:20
Кількість переглядів: 383

Здійснили її сімнадцятеро старшокласників Нехворощанської, Маячківської та Соколовобалківської шкіл. А допоміг їм реалізувати давню мрію – побувати в епіцентрі політичних баталій, тобто у стінах Верховної Ради, – народний депутат України Костянтин Іванович КАСАЙ Konstantin Kasai.

 

Екскурсію всередині приміщення провела співробітниця апарату ВР Анна Вадимівна, котра розповіла історію будинку парламенту, спорудженого у 1939 році. Діти з великою цікавістю розглядали картину О.Кулакова «Державотворення», на якій зображені депутати Верховної Ради та історичні особи, котрі брали участь у державотворенні на різних етапах боротьби за незалежність України. Також Державний прапор, який у далекому серпні 1991 року депутати внесли у залу засідань. І Конституцію України, Акт проголошення Незалежності, що зберігаються під склом, бо стали найціннішими експонатами музею ВР. З ложе преси діти оглянули робочі місця депутатів, де приймаються всі Закони.

 

Фото без описуДалі екскурсія продовжилася вулицями Києва. Діти побували біля центрального входу в Адміністрацію Президента та біля приміщення Кабінету Міністрів, з високої споруди готелю «Київ» мали можливість спостерігати столичні краєвиди, що простягаються аж на лівий берег Дніпра.

 

А як бути в столиці і не пройтися її головною вулицею – Хрещатиком? Або не проїхатися у столичному метрополітені? Все треба встигнути за відведений час! І вони встигли навіть посмакувати у МакДональдзі.

 

Нещодавно діти сіли в автобус і повертаються додому. А ми від імені батьків дякуємо депутату К.І.Касаю за можливість так цікаво провести сьогоднішній день, що надовго запам’ятається. А директору ГПУ «Полтавагазвидобування» Андрію МІСІНЬОВУ та його заступникові із взаємодії з органами влади Павлу КИШКАРУ – за наданий транспорт для здійснення поїздки дітей до Києва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь