A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

УВАГА! ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ДЛЯ ВСІХ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!

Дата: 19.10.2021 18:25
Кількість переглядів: 271

Фото без описуЯк відомо, влітку цього року в громаді запровадили централізований збір твердих побутових відходів, а з серпня почали укладати договори з абонентами на вивезення ТПВ. Тоді ж виконавчий комітет визначив щомісячну абонплату за цю послугу в сумі 26 гривень. Однак на даний час з близько 2-х тисяч домогосподарств громади лише 150 уклали такі договори. У зв’язку з цим сьогодні ця проблема обговорювалася на спільному засіданні керівництва громади, працівників апарату та бухгалтерської служби сільської ради, членів виконкому, представників сільського комунгоспу.

 

У ході дискусії говорилося про те, що громада не повинна потопати у смітниках, не можна допускати появи несанкціонованих сміттєзвалищ. Для того придбали спецавтомобіль, але його експлуатація вимагає певних витрат. Аби їх відшкодовувати, не маючи на меті заробляння на цьому додаткових коштів, установили мінімальний тариф, який менше вартості літра бензину. Однак чимало громадян мотивують свою відмову укладати договори тим, що вони самостійно вивозять свій непотріб. Але якщо вивозити сміття на місце його тимчасового накопичення (а таких у межах Нехворощі тільки два), то кожного разу доведеться витрачати більше літра бензину. Виходить, люди розраховують на те, що і надалі викидатимуть ТПВ на найближчі від свого двору стихійні смітники, у придорожні смуги чи покинуті двори. Тоді як сміттєвоз двічі на місяць може його збирати і відвозити у встановлені місця. Крім того, люди повинні розуміти, що навіть коли вони самостійно вивозять сміття у відведене місце, то все одно наші сміттєзвалища треба час від часу впорядковувати, і на це теж треба кошти.

 

Присутні вносили різні пропозиції, як вирішити цю проблему. І всі дійшли до спільної думки, що сільська рада зобов’язана дбати про чистоту на території громади і не допускати викидання сміття у недозволених місцях. Але експлуатація спецавтомобіля та впорядкування місць тимчасового накопичення сміття не може цілком лягати на місцевий бюджет (до речі, на сьогодні збитки від курсування сміттєвоза територією громади склали майже 10 тисяч гривень).

 

Разом з тим зверталася увага на той факт, що сільрада не зобов’язана оплачувати вуличне освітлення, хоча вона йде на такі витрати, дбаючи про комфортне життя у громаді. Отож, зважаючи на такі аргументи, учасники засідання одностайно схвалили пропозицію звернутися до населення з проханням укласти договори на вивезення ТПВ. Якщо ж до 1 грудня ця ситуація не поліпшиться і на вашій вулиці щонайменше 80% господарств не укладуть договорів, то виконавчий комітет буде змушений переглянути доцільність там вуличного освітлення, а також переглянути діючі тарифи на централізоване водопостачання у громаді в бік їх збільшення, аби за рахунок цього дотувати вивезення сміття та впорядкування сміттєзвалищ.

 

Нагадуємо вам, шановні жителі громади, що нехворощани можуть укласти договори безпосередньо в комунгоспі. Мешканці Соколової Балки та навколишніх сіл можуть звертатися у соколовобалківський адмінбудинок (колишня сільрада), де щомісяця в 2-й та 4-й четвер виїзний прийом проводить представниця комунгоспу Світлана Пархоменко, вона ж приймає абонплату за воду і вивезення ТПВ.

 

Жителі інших сіл громади можуть зателефонувати до Світлани Костянтинівни за номером 050-572-79-05 і вона за домовленістю передасть бланки договорів через заступників голови громади чи депутатів.

 

Просимо наших депутатів, працівників апарату сільської ради, членів виконкому, всіх небайдужих і свідомих громадян долучитися до інформаційної роботи в цьому напрямку і стати прикладом у цій справі. Пояснюйте односельцям, що централізоване вивезення ТПВ – єдиний спосіб не потопати в отруйних смітниках і зробити громаду чистішою та впорядкованою.

 

Шановні земляки! Закликаємо вас жити в громаді цивілізовано, позбувшись звички викидати непотріб будь-де і звикаючи до нової послуги, не допускаючи підвищення тарифів на водопостачання чи відключення вуличного освітлення. Сподіваємось на ваше розуміння.

 

Також звертаємось до небайдужих громадян з проханням вносити свої конструктивні поради і пропозиції щодо поліпшення роботи сміттєвоза та боротьби зі стихійними смітниками і несанкціонованим викиданням сміття у не дозволених місцях. Будемо вдячні за кожну слушну думку! Адже ця робота спрямована на комфорт УСІХ жителів громади.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь