A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ

Дата: 20.10.2021 15:27
Кількість переглядів: 320

Вчора відбулося спільне засідання двох постійних депутатських комісій – бюджетної та з питань освіти. Начальниця фінансового відділу СТГ Любов НОМЕРОВСЬКА інформувала про зміни до бюджету на поточний рік, які пропонується винести на розгляд сесії. Зокрема, зачитала клопотання комунальних закладів щодо виділення коштів на ті чи інші потреби. Відтак присутні почали обговорювати кожен пункт проєкту рішення.

 

«Відповідно до наданого фінансового звіту, дохідна частина сільського комунгоспу за дев’ять місяців поточного року склала 741 тис. гривень, а сума витрат становить 743 тисячі, тобто збиток всього дві тисячі, – інформував голова громади Віктор ДУБОВИЧ. – Це гарний результат порівняно з тими показниками, які були раніше. Хочу звернути увагу, що ціни на витратні матеріали постійно зростають, і нам теж доведеться переглядати тарифи на послуги комунгоспу. Ситуація з сміттєвозом вкрай незадовільна, 150 чоловік платять за вивезення сміття, інші відмовляються, бо вважають 26 гривень величезною сумою. Але ж ми не просто збираємо відходи, а й технікою впорядковуємо ті ж сміттєзвалища, проте вартість дизпалива була 25 гривень за літр, а сьогодні вже 32 гривні. Упевнений, люди задумаються над цим, якщо хочуть жити в чистоті, а не серед стихійних смітників».

 

Далі Любов Андріївна назвала суми, яких потребує галузь освіти, а ще зачитала листи від керівництва Новосанжарського ЦПМСД з проханням виділити кошти в сумі 215 тис. на енергоносії, 170 тис. на придбання індивідуальних засобів захисту від коронавірусу, і так далі. Тут Віктор Олександрович теж зазначив: «Ми постійно рухаємося по колу і вже таке враження, що ЦПМСД перетворився у комерційну структуру, яка просто заробляє гроші й менш за все дбає про поліпшення надання медичних послуг. Наші люди вже давно користуються послугами полтавських лікарень, оминаючи новосанжарські. Думаю, що коли наші амбулаторії будуть на балансі громади і ми зможемо фінансувати їх напряму, тоді й поліпшаться медичні послуги».

 

Відтак депутати вирішили відхилити прохання ЦПМСД.
Повернувшись до галузі освіти, розглянули два клопотання. Спочатку обговорили необхідність завершення ремонтних робіт у приміщенні маячківського дитсадка, зокрема поліпшення умов праці медсестри, створення ізоляційної кімнати і класу для занять музикою. При цьому В.Дубович поцікавився, хто визначав суму, необхідну для цього? Не почувши конкретної відповіді, він попросив надалі до бюджетної комісії не подавати клопотань, які не обґрунтовані, а взяті «зі стелі». Втім, кошти вирішили все-таки виділити з умовою коригування сум в разі потреби.

 

Подібна ситуація виникла й тоді, коли зайшла мова про виділення коштів у сумі понад 300 тис. грн. на виплату премій обслуговуючому персоналу навчальних закладів. Усі одностайно зійшлися на тому, що такі премії наприкінці року треба людям виплатити, але чи завжди кошти слід брати виключно з бюджету? При цьому депутат Володимир ЗАМУЛА поцікавився, на яку суму зріс дохід навчальних закладів після того, як збільшилася плата за використання шкільної землі й куди витрачаються ті кошти? Оскільки конкретної відповіді не було, то Володимир Іванович попросив керівництво відділу освіти ретельніше готуватися до засідань бюджетної комісії, аби оперувати всіма цифрами, які можуть зацікавити депутатів. Зауважив, що ці кошти хоч і перераховуються безпосередньо на школи, відділ освіти повинен контролювати ситуацію і впливати на неї. Нагадав, що це кошти громади, і школи не можуть розпоряджатися ними на власний розсуд без відома депутатів. «А ми навіть не можемо допитатись, де діваються ті гроші, – говорив В.Замула. – Скільки разів запрошували директорку Соколовобалківської школи на сесію, але вона відверто нас ігнорує. До того ж це депутати ініціювали підвищення виплат за землю, а керівництво цієї ж школи навіть зволікало з підписанням нових угод з господарниками, які обробляють шкільну землю».

 

Отож вніс пропозицію виплатити обслуговуючому персоналу Соколовобалківської школи премію з коштів, одержаних від шкільної землі.

 

Заступниця голови громади Світлана КАЛІНІЧЕНКО звернулася до членів бюджетної комісії з проханням у майбутньому знайти можливість виплати фінансової допомоги учасникам АТО-ООС. «Ми даємо якісь кошти «афганцям» і чорнобильцям, годилося б і цих нагородити до Дня захисника України…».

 

Насамкінець депутати розглянули кілька заяв жителів громади щодо надання одноразової допомоги на лікування.
Тепер до обговорення цих та інших питань вони повернуться на сесії, яка відбудеться 21 жовтня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь