Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Спалювати листя КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО!

Дата: 21.10.2021 17:50
Кількість переглядів: 389

Фото без описуЗ приходом осені, періоду листопаду, ми щодня чуємо неприємні запахи їдкого диму – це наші односельці методом спалювання позбуваються сухого листя та бур’янів, при цьому навіть не задумуючись, якої шкоди вони завдають атмосферному повітрю, навколишньому середовищу, всім нам. Адже отруйним димом дихають і дорослі, й діти.

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Шкода від спалювання листя і сухої трави багатолика і вкрай небезпечна! До складу диму від спалювання решток рослин входять пил, окиси азоту, важкі метали і низка канцерогенних сполук. А за нормальних умов, коли листя перегниває, необхідні для розвитку рослин речовини повертаються до ґрунту.

 

Здебільшого люди мало зважають на те, що купа листя, трави чи сміття тліє. Ну тліє собі, то й нехай… Але під час тління через брак кисню утворюється багато монооксиду вуглецю або, інакше кажучи, чадного газу (CO). Такий газ є дуже отруйним, бо потрапляючи у кров, сполучається з гемоглобіном. Концентрація цього газу в повітрі всього лиш рівня 0.5% здатна викликати головний біль, погіршення зору та слуху, а 1% за дві години може взагалі вбити. Якщо ж у повітрі концентрація вуглекислого газу більше 3%, це швидко призводить до летальних випадків.

 

ТОЖ СПАЛЮЮЧИ ТРАВУ, ВИ СПАЛЮЄТЕ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ!

 

Фото без описуАдміністративна комісія виконавчого комітету сільської ради нагадує всім, що спалювати листя КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО! Це стосується як приватних прибудинкових територій, так і територій підприємств, установ, організацій і загалом населених пунктів. Відповідальність за порушення цих вимог передбачена статтею 771 Адміністративного кодексу України та Правилами благоустрою, що діють на території нашої громади.

 

Тож шановні односельці! Закликаємо вас не спалювати листя, бур’яни, залишки сухостою на своїх городах. Не завдавайте шкоди довкіллю, а головне – БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ і тих, хто живе поруч вас!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь