A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗАВДЯКИ НАШІЙ ЗГУРТОВАНОСТІ У МАЯЧЦІ БУДЕ ПАРК

Дата: 22.10.2021 23:53
Кількість переглядів: 496

Фото без описуІ це сказано не просто так. Бо завдяки активній, небайдужій позиції багатьох жителів нашої громади маячківці змогли реалізувати цю ідею – закласти в центрі свого села сучасний парк з декоративних дерев, які, між іншим, коштують не так і дешево. Тому торік спеціаліст відділу земельних ресурсів Надія РОМАНКО написала проєкт облаштування зони відпочинку, який взяв участь у конкурсі «Екологічні ініціативи Полтавської області». Під час голосування ми всією громадою підтримали цей проєкт, завдяки чому вдалося залучити з обласного бюджету 50 тис. гривень, на які днями придбали у Кременчуці 15 ялинок трьох видів, 25 кущів ялівцю, 13 смарагдових туй, 10 саджанців скумпії (рай-дерева) двох видів, 11 кущів барбарису трьох видів, 73 корінці самшиту.

 

Днями жителі села дружно вийшли на висаджування цих рослин. Нехворощанський комунгосп (директор Григорій БАЛАНА) надав автомобіль для перевезення саджанців, екскаватор і трактори з причепами, завдяки чому розрівняли територію і завезли ґрунт, підготували ямки. Керівник регіонального управління СТОВ «Говтва» Костянтин НАЗАРЬКО виділив спецавтомобіль, яким привезли воду для поливу. Спасибі їм за цю допомогу!

 

Депутат Василь БІЛОКІНЬ дав у тимчасове користування тракторний бур, яким теж готували ямки під рослини. Користувалися ним і в Нехворощі під час закладання Парку медиків, тож Василю Володимировичу окрема подяка від керівництва громади, бо його техніка набагато полегшила ручну працю і прискорила хід роботи.
Великої вдячності заслуговують всі, хто вийшов попрацювати на користь свого села. Це колективи амбулаторії, відділення «Укрпошти», Будинку культури і бібліотеки, школи і дитсадка, виконавчого комітету сільради, і просто небайдужі односельці.

 

Де колись стояв пам’ятник Леніну, нині красується сучасна альтанка, до якої веде тротуарна доріжка. Тепер все це буде в оточенні декоративних дерев і, без сумніву, стане улюбленим місцем відпочинку маячківців та гостей села.

 

«Надалі в наших планах – озеленення територій Шедієвого, Лівенського, Рекунівки і Губарівки, – розповідає заступник голови СТГ Микола ЗАВЕЗЬОН. – Варто ще раз наголосити, наскільки важливо всією громадою голосувати за проєкти, підтримувати соціальні ініціативи, що дає можливість покращувати наші села. Як бачимо, це не перебільшення! Тож користуючись нагодою, хочу подякувати кожному, хто взяв участь у голосуванні. Все, що ми сьогодні створюємо – це перш за все для наших дітей, для молоді, які у майбутньому, коли цей парк виросте, милуватимуться ним, проводитимуть тут своє дозвілля. А парк, без сумніву, буде красивим!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь