Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні у Маячківському ЗЗСО І-ІІІ ст. відбулося засідання Школи молодого лідера, в якому взяли участь дев’ятнадцять учнів-старшокласників.

Дата: 15.11.2021 17:57
Кількість переглядів: 172

Фото без описуЗаступниця голови громади Ольга ХОМЕНКО, яка його вела, розповіла про мету створення цієї Школи та її головне завдання – залучити активну молодь до вирішення молодіжних проблем у навчальному закладі, в селі й загалом у громаді. Цю ідею вкладено в девіз Школи: «Жодного рішення для молоді без молоді!».

 

Після короткого знайомства Ольга Станіславівна «для розминки» провела цікаву інтелектуальну гру. Потім розповіла, що таке місцеве самоврядування і яку роль у ньому відведено депутатам, членам виконкому та керівникам громади; яким чином приймаються рішення на постійних депутатських комісіях і сесіях, тощо. Попросила юнаків і дівчат визначити, що кожен хотів би змінити чи покращити у своєму навчальному закладі, яку його проблему варто вирішити у першу чергу.

 

І посипалися відповіді… Відразу ж з’ясувалося, що найбільше у Маячці «кульгає» спортивна робота. Зокрема, не завадило б поновити шкільний спортінвентар. Хоч і встановили на стадіоні сучасні спортивні тренажери, однак з настанням холодів учні менше стали до них підходити. «Годилося б облаштувати футбольне поле, адже в нас гарантовано набереться три різновікові команди, бо грати хочуть всі, але по горбиках бігати відмовляються» – озвучив проблему лідер шкільного самоврядування десятикласник Валерій СІМ’ЯН.

 

Окремою темою для обговорення стало дозвілля для молоді. Всі як один нарікали на роботу Маячківського Будинку культури: «заходи для молоді не проводяться», «двері часто зачинені», «нам туди ходити не цікаво», і тому подібне. А ось Лівенський БК ставили за приклад: там і в настільний теніс можна зіграти, і дискотеки постійно влаштовуються, і ставлення керівництва закладу до молоді прихильне, одного разу навіть молодіжний кіносеанс влаштували, тож маячківська молодь залюбки збирається там майже щовечора. «От якби скоріше в ньому ще й спортивну залу ввели в дію, то взагалі було б добре!» – підсумували учасники дискусії.

 

Відчувалося, що ці юнаки та дівчата, яким незабаром ставати на дорогу дорослого життя, вже тепер серйозно задумуються над своїм майбуттям, над вибором професії. Тому на запитання Ольги Хоменко, чи планує хтось після школи залишитися жити в рідній Маячці, всі як один упевнено відповіли: «Ні!». Причина тому одна – відсутність робочих місць. «Була б робота і пристойні заробітки, то навіщо нам те місто? А так…», – з прикрістю констатували майбутні випускники. Але, як зазначила Ольга Станіславівна, не варто відразу вдаватися до песимізму, краще подумати, як змінити цю ситуацію і що, на думку молодих людей, для цього може зробити місцева влада.

 

Це запитання стало своєрідним «домашнім завданням» учасникам Школи молодого лідера, тож домовилися більш детально обговорити його на наступному зібранні. А збиратися у Маячці вирішили двічі на місяць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь