A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЕКОБУС У ГРОМАДІ

Дата: 16.11.2021 18:09
Кількість переглядів: 233

Фото без описуСьогодні практично кожна людина живе в оточенні ґаджетів, мобільних телефонів, різних пультів дистанційного керування, електронних годинників, тощо. І вся ця сучасна техніка працює від батарейок чи акумуляторів. Але за комфорт у побуті ми часто розплачуємося здоров’ям. Бо, відслуживши свій термін, автономні джерела живлення стають непридатними до використання і їх просто викидають на смітник, завдаючи тим самим непоправної шкоди навколишньому середовищу. Потім ми цим дихаємо, вживаємо з рослинною їжею, тощо. Те саме і з джерелами освітлення, які прийшли на заміну лампам розжарення. Будучи набагато економнішими у плані споживання електроенергії, вони водночас є набагато шкідливішими, бо містять у собі ртуть чи інші хімічні елементи. Тому весь цей відпрацьований непотріб у жодному разі не можна викидати, його належить здавати на спеціальні пункти збору. Оскільки таких на території нашої області небагато, для збирання небезпечних відходів на Полтавщині курсує екобус, який у спеціальних контейнерах відвозить цей непотріб на утилізацію чи зберігання.

 

Сьогодні він побував у нашій громаді. Зокрема, у Соколовій Балці прийняв 455 люмінесцентних ламп і 22 кг малих відпрацьованих акумуляторів та батарейок. У Нехворощі – 31 лампу і 7 кг батарейок. Отже, соколовобалківці набагато краще організувалися у плані збирання небезпечних відходів. І навіть страшно уявити, що це «добро» могло опинитися десь у водоймі чи на смітнику. Тож подяка усім, хто не байдужий до навколишнього середовища і прагне його зберегти для себе і для наступних поколінь.

 

До речі, екобус через певний проміжок часу ще приїде в нашу громаду, тому не викидайте батарейки, акумулятори, люмінесцентні лампи, термометри та ртутьвмісні матеріали, пам’ятаючи про їх шкоду. Складайте їх в окремий ящик, потім принесете чи кимось передасте до екобуса.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь