A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Шістнадцята сесія восьмого скликання

Дата: 17.11.2021 20:25
Кількість переглядів: 6460

Фото без описуХОЧ СЕСІЯ І НЕ «ЮВІЛЕЙНА», бо за порядковим номером шістнадцята, але збиралися на неї депутати з піднесеним настроєм. Адже рівно рік тому, 17 листопада 2020-го, вони так само зібралися на свою першу сесію після виборів. Проходила вона «в гостях» - у залі БДЮТ. Нині ж обранці мають комфортну для роботи залу засідань не тільки з новими меблями, а й з телевізором, який прийшов на заміну незручному в користуванні відеопроєктору. Бо тут проходять і зустрічі, презентації, тут працює Школа молодого лідера, тощо.

 

Тоді перед депутатами були тільки плани та мрії, сьогодні ж кожен може з упевненістю сказати, що за 12 місяців громада досягла багатьох успіхів. І хай далеко не всі проблеми вирішено, хай ще багато чого належить зробити, але досягнення вже очевидні. Про них детально говоритиме голова громади Віктор ДУБОВИЧ під час свого звіту перед виборцями, який відбувся після сесії, і про це – окрема наша розповідь. А зараз – суто про сесійне засідання.

 

Розпочалося воно з того, що голова привітав колег-депутатів з успішним завершенням першого року діяльності, подякував усім за роботу, за активну громадську позицію, за небайдужість до долі наших сіл. Оскільки до свята заведено дарувати подарунки, Віктор Олександрович вручив кожному депутатові набори з логотипами нашої громади: пакети і головне, що стало сюрпризом, – ексклюзивні футболки, теж з логотипом Нехворощанщини.

 

Отак на піднесеному настрої, у святковій атмосфері перейшли до роботи, за півтори години розглянувши п’ятнадцять «рядових» питань порядку денного.

 

Спочатку внесли зміни до показників бюджету на поточний рік (інформувала головний економіст Любов НОМЕРОВСЬКА), затвердили Програму ліквідації карантинних бур’янів (інформувала заступниця голови Зоя КОРОЛЕНКО), внесли зміни до Статуту ДП «Добробут» Нехворощанського сільського комунгоспу, пов’язаною з входженням Нехворощі до Полтавського району (інформувала заступниця голови Ольга ХОМЕНКО), і з того ж приводу затвердили зміни до Статутів усіх навчальних закладів. Також погодили вступ нашої громади до Всеукраїнської асоціації громад. Як пояснила Ольга Станіславівна, Асоціація, детально аналізуючи нашу роботу, сама звернулася з пропозицією вступити до її лав і навіть погодилася з тим, що для нас перебування у ній буде безоплатним.

 

Про внесення змін до структури та штатного розпису виконавчого комітету сільської ради інформувала головний бухгалтер Ірина КОЛЬБА. Йшлося про передачу шкільного автобуса з балансу Соколовобалківського ЗЗСО І-ІІІ ст. на баланс виконкому, до штату якого перейде і водій цього автобуса. До цього Віктор Дубович додав: «Директорка школи знову проігнорувала наше прохання приїхати на сесію, бо в неї шість уроків. У директорів Маячківської та Нехворощанської шкіл уроків, мабуть, немає, то вони зараз тут, а в Світлани Борисівни ЗЕМЛЯНОЇ ось така поважна причина, хоча вирішуються важливі питання для діяльності очолюваного нею закладу освіти. Там дійшли до того, що скоро кількість учнів і кількість працюючих скоро стане однаковою, нині на 74 учня – до півсотні штатних одиниць. Але бачимо цілковите ігнорування наших пропозицій і прохань, відчуваємо від адміністрації школи повний спротив. За таких умов годі говорити про якусь співпрацю, а значить і про успішне вирішення шкільних проблем. За рік роботи на цій посаді я переконався, що коли є згуртована команда, в якій люди один одному підставляють плече, то гроші стають другорядним чинником, бо командою можна багато чого вирішити і досягти. На жаль, Світлана Борисівна свідомо позиціонує себе поза нашою командою і розуміння з нею немає, з нею важко спілкуватися. Вона лише один раз була тут на сесії. Але наше завдання за таких обставин – не допустити занепаду школи, ми від неї не відмовляємося, тому вже зараз вивчаємо різні можливі варіанти: вона стане або філіалом опорного закладу, або буде пониження у ступені, або підемо якимось іншим шляхом. Але фінансувати заклад у тому вигляді, в якому він є зараз, ми просто не зможемо».

 

Розглянувши заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена ШИЙКА), головуючий закрив сесію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь