A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

РАДИЛИСЯ КУЛЬТПРАЦІВНИКИ

Дата: 02.12.2021 21:31
Кількість переглядів: 359

Сьогодні у залі засідань Нехворощанського БК відбулася нарада працівників закладів культури, яку провела заступниця голови громади Ольга ХОМЕНКО. Під час обміну думками присутні обговорили чимало нагальних питань, що стосуються діяльності галузі.

 

Щодо роботи в період Новорічних свят, Ольга Станіславівна звернула увагу на важливості неухильного дотримання карантинних вимог. Звісно, це негативно впливає на якісне надання населенню культурних послуг, але здоров’я людей важливіше. Разом з тим варто шукати інші варіанти відзначення свят, як альтернативу масових зібрань.

 

Говорячи про складання і затвердження планів на наступний рік, зверталася увага на дозвілля молоді та охоплення увагою людей похилого віку. Робота з цими категоріями населення ще не на високому рівні, і це належить враховувати надалі. «Ми не повинні працювати для звіту чи для самих себе, – підкреслила Ольга Станіславівна. – Двері закладів культури повинні бути відчиненими в зручний для відвідувачів час. Ми ж знаємо, що молодь активно відпочиває у вечірні години, проте Будинки культури після 17-ї вже на замку. Треба поступово відходити від цього».

 

Головуюча пропонувала на місцях вивчити запити населення: що бажає молодь і що потрібно людям старшого віку. Можливо, це якісь гуртки, у тім числі освітнього характеру, клуби за інтересами, тощо. Не новина, що є люди, які хотіли б глибше опанувати цифрові технології, але де їм цьому навчитися і хто їм підкаже, приміром, як зареєструватися і користуватися тим же «Приват-24», аби не вистоювати черги для оплати комунальних послуг?

 

Далі О.Хоменко нагадала присутнім про внесені зміни до Закону «Про культуру», незабаром Кабмін затвердить перелік послуг, які будуть обов’язковими на певну кількість населення. Відтак вже у наступному році пройде реорганізація місцевого управління закладами культури. Йдеться про необхідність створення у громаді Центру надання культурних послуг, який об’єднає в собі всі заклади, у тім числі й бібліотеки. Його керівник призначатиметься на конкурсній основі.

 

Йшлося також про атестацію працівників культури та їх підвищення кваліфікації, про врахування на майбутнє тих чи інших недоліків у роботі, про співпрацю з місцевими сільгоспвиробниками, про поліпшення матеріально-технічної бази, написання проєктів, тощо. Висловлювалися побажання, щоб усі очільники закладів відчували колегіальну відповідальність за розвиток галузі в громаді, спільно дбали про зручності для людей і частіше спілкувалися між собою, аби уникати непотрібних «накладок» – це коли, наприклад, одночасно влаштовуються концерти у двох сусідніх селах, а в результаті і там, і там глядачів обмаль. «Ми сильні, коли разом» – ця думка була головною на сьогоднішній нараді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь