A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Яку роль відіграє право у суспільстві

Дата: 10.12.2021 19:41
Кількість переглядів: 2837

Фото без описуУ житті будь-якої держави, суспільства і кожної людини окремо важливу роль відіграє таке явище, як право. Без цієї системи жодне суспільство не змогло б існувати мирно і впорядковано, і жодна держава не змогла б розвиватися.

Сучасна людина не уявляє собі життя без права. Якщо скасувати правові норми, кожен з нас матиме право діяти так, як йому заманеться. Це буде нагадувати хор, в якому кожен його учасник співає свою пісню.

Бути гарним правником - це не тільки вміння, як складати цивільні позови та багатотомні кримінальні справи, аналізувати чинні закони чи пропоновані законопроекти, щоб ввести туди низку власних правок. Це і постійна самоосвіта та вдосконалення навичок.

Якщо ви правник і вже трохи втомилися щодня читати закони - це явно знак, що треба трохи розслабитися. Наприклад, почитати гарну профільну книжку на тему права, правозахисту чи про юристів і державу. Фактично без відриву від виробництва, так би мовити.

Напередодні всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги підготував власну підбірку рекомендованих книг, які б, на мою думку, здалися корисними та цікавими представникам юридичних професій.

« звичок надзвичайно ефективних людей» Стівен Кові. Це книжка для тих, хто хоче стати кращим у професійній діяльності, максимально реалізувати свій творчий потенціал та назавжди змінити своє життя на краще.

Книга Судити по совісті. Історія про справедливість і спокуту, спонукає критично поглянути на чинну систему правосуддя, надихає боротися за справедливість і переосмислити поняття справедливості та милосердя.

Попри всю серйозність професії юриста фільми та серіали про них зазвичай легкі й комедійні. До того ж вони досить популярні не лише серед правників, про що свідчать їхні рейтинги. Пропоную свою добірку найкращих фільмів та серіалів про юристів.

«Краще дзвоніть Солу». Саме тут відмінно показана внутрішня боротьба між правом і мораллю, а також те, що в юридичній професії, як і в житті, немає місця чорному або білому – півтонів, та і взагалі, невидимого оку дуже багато.

«Лінкольн для адвоката». Цей фільм, окрім захоплюючого сюжету, цікавий тим, що дозволяє зрозуміти, наскільки робота американських адвокатів відрізняється від їх українських колег. Проте у будь-якому випадку, на мій погляд, завдання адвоката полягає в тому, щоб в максимальному ступені надати кваліфіковану юридичну допомогу своєму довірителеві.

«Суддя». Якщо перші фільми будуються навколо персони адвоката, то цей фільм більшою мірою сконцентрований на іншій, не менш важливій фігурі – судді. Фільм дуже добре розкриває ідею, що будь-який суддя, передусім, людина, а вже потім юрист. Як би не здавалося з боку, що суддя керується лише законом і здоровим глуздом, на його рішення неминуче накладають відбиток сюжети з власного життя.

#ДеньБПД #правоінетільки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь