Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Проводячи профілактичний рейд з недопущення пожеж у житловому секторі

Дата: 17.12.2021 20:03
Кількість переглядів: 204

Фото без описуЗ настанням опалювального сезону, а тим більше з початком морозів, коли доводиться інтенсивніше обігрівати своє житло, велика кількість пожеж виникає через порушення елементарних правил пожежної безпеки при використанні пічного опалення.

 

Про це сьогодні розповідали жителям Нехворощі, які користуються пічним опаленням, головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Полтавського районного управління ГУ ДСНС Сергій ПОЦІПКО та провідний інспектор цього ж відділу Роман ЦВЄТКОВ. Проводячи профілактичний рейд з недопущення пожеж у житловому секторі на території нашої громади, вони оглянули кілька житлових будинків і майже скрізь виявили ті чи інші порушення. Як правило, це не підготовлені до опалювального сезону плити і грубки – з тріщинами у кам’яній кладці, з саморобними дверцятами, крізь які можуть випадати жарини на підлогу, тощо. У багатьох випадках представники служби порятунку вказували на неприпустимість зберігання біля плит легкозаймистих речей: дров, одягу, меблів, дитячих іграшок.

 

Проводячи з господарями профілактичні бесіди, інспектори вручали їм пам’ятки, як вберегти себе і свої оселі від пожежі, як правильно користуватися пічним опаленням. Для прикладу наводили трагічні випадки загибелі людей під час пожеж, у тім числі і в Нехворощі, яких можна було уникнути. Але людська недбалість і безвідповідальність спричиняють непоправну біду.

 

Треба сказати, що всі господарі, яких сьогодні відвідали інспектори, з розумінням ставилися до роз’яснень і погоджувалися з усіма зауваженнями. Тож є надія, що найближчим часом вони приведуть в належний стан свої плити і грубки, і спокійно зимуватимуть, не піддаючи загрозі власне життя. В усякому разі, С.Поціпко та Р.Цвєтков обіцяли невдовзі ще раз навідатися до цих осель і перевірити, чи усунуто виявлені недоліки.

 

Після рейду інспектори мали розмову із заступницею голови громади Зоєю КОРОЛЕНКО та спеціалісткою з питань захисту прав дітей виконавчого комітету Анастасією ЖОРНЯК, в ході якої говорилося про посилення контролю над сім’ями, де є неповнолітні діти і які живуть в оселях з пічним опаленням. Бо краще вчасно проконтролювати і провести роз’яснення, ніж мати трагічні наслідки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь