Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

РОЗМОВА З ГОЛОВОЮ ГРОМАДИ ЗА ЧАШКОЮ КАВИ

Дата: 21.12.2021 22:37
Кількість переглядів: 380

Фото без описуСьогодні до зали засідань, що в Нехворощанському будинку культури, прийшли старшокласники місцевого навчального закладу – учасники Школи молодого лідера, аби у невимушеній, неофіційній обстановці зустрітися з головою СТГ Віктором ДУБОВИЧЕМ і за чашкою кави обговорити ті питання, що найбільше турбують місцевих юнаків та дівчат.

 

Для більшого знайомства Віктор Олександрович спочатку розповів про свої шкільні роки, про улюблені види спорту – футбол і хокей, а також про ті чинники, які спонукали йти на посаду керівника громади. «Мені завжди хотілося, щоб у Нехворощі зупинився занепад, щоб тут щось будувалося, – говорив учням лідер громади. – Тому ще будучи депутатом районної, потім сільської рад, ініціював облаштування хокейного майданчика і майданчика зі штучним покриттям. Я хочу, аби й ви почувалися патріотами рідного села і мали бажання зробити для нього, а також в цілому для громади, щось корисне від себе».

 

Говорив про основні завдання, над якими доводиться працювати посадовцям в органах місцевого самоврядування, і про основні проблеми, з якими доводиться стикатися та які треба вирішувати. Пояснив, які є шляхи втілення в життя тих ідей, що можуть поліпшити життя в громаді. Один із них – місцевий бюджет участі. Націлював юнаків і дівчат упевнено відстоювати свої ідеї й не чекати, доки їх реалізує хтось інший. «В цьому полягає сутність перебування людини на певній території: не ви для мене зробіть, а готові самі реалізувати свою ідею, – продовжив В.Дубович. – Влада може сприяти в цьому і допомагати, а не задовольняти забаганки кожного».

 

Така тема бесіди викликала жвавий інтерес з-поміж присутніх. Особливо коли йшла мова про вибір професії, про інтереси нинішньої молоді, а також про те, як стати успішним в житті.

 

Найбільш активною була одинадцятикласниця Аня ЖОРНЯК, яка цікавилася основними напрямками розвитку Нехворощі та найбільш «дефіцитними» сьогодні в нашому селі професії. Жваво дискутувала щодо того, чому сучасна молодь прагне жити в містах і після здобуття професійної освіти не повертається до батьківських осель. «Приємно, що ви перший очільник громади, який почав розвивати взаємозв’язок молоді з місцевою владою», – говорила Аня Віктору Олександровичу.

 

Розмова тривала півтори години і могла б тривати далі, бо вийшла цікавою і змістовною. Тому одностайно вирішили, що надалі теж будуть подібні зустрічі й наступного разу юнаки та дівчата прийдуть до голови уже з більш конкретними своїми ідеями, які після детального обговорення можна буде втілювати в життя.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь