A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗУСТРІТИСЯ З ГОЛОВОЮ ГРОМАДИ ЗА ЧАШКОЮ КАВИ сьогодні мали нагоду старшокласники Маячківського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. академіків Левицьких.

Дата: 22.12.2021 20:46
Кількість переглядів: 380

Фото без описуІ відверто поговорити про свої плани, мрії, бажання, інтереси, тощо.
Як і попереднього разу, під час зустрічі з нехворощанськими юнаками та дівчатами, Віктор ДУБОВИЧ коротко розповів про себе і свою роботу на посаді керівника СТГ, закликав присутніх до активності, сміливо висловлювати свої пропозиції щодо покращання не тільки шкільного життя, а й громади в цілому. «Кожну ідею треба відстоювати і наполегливо втілювати, а ще вміти переконати інших, що саме ваша ідея варта уваги, що вона потрібна громаді», – говорив Віктор Олександрович.

 

Поки що строкатого розмаїття ідей та бажань не було, діти зійшлися лише на кількох позиціях. Перша – у Маячці й Лівенському поліпшити умови для занять спортом: довершити ремонт спортивної зали в Лівенському БК і годилося б облаштувати футбольне поле. Друга – допомогти підліткам самостійно заробляти кошти в канікулярний період.

 

Віктор Олександрович пообіцяв, що вже в наступному році спортивна база Маячківського старостинського округу помітно поліпшиться. Підтримав і намір самостійно заробляти гроші, бо суспільно корисна праця ще нікого не зіпсувала, а молодим людям вона й поготів – на користь. Відразу порадившись із заступницями, зійшлися на тому, що залучати молодь до виконання якихось сезонних робіт у громаді можна, законодавство цього не забороняє. Хоча це буде некваліфікована чотиригодинна робота: десь територію прибрати, десь у громадському місці порядок навести, і т.п. У заступниці голови СТГ Ольги ХОМЕНКО народилася ідея таким чином довершити ремонтні роботи у спортивній залі. «Ми готові!» – майже одностайно відповіли юнаки. А коли ще й батьки допоможуть, то «входини» наблизяться стрімко…

 

Досить довго учні говорили з керівником громади про кадровий «голод» у громаді та профорієнтацію молоді. Адже для кожного з них – завтрашніх випускників – уже зараз актуальним є питання: яку обрати професію, щоб і до душі була, і прибуток давала? Віктор Олександрович переконував, що не варто відразу націлювати себе на міське життя, варто подумати про своє місце тут, в рідному селі. Можливо, комусь важко в це повірити, але сьогодні в сільській місцевості непросто знайти електрозварника, тракториста, водія. Та й до землі коли підійти з розумом, то можна організувати власну справу і заробляти пристойні гроші. «Хто беручкий до роботи, той бідним не буде» – звучала й така думка.

 

Торкнулися і такої теми, як повага до чужої праці, до старших, до вчителя.
Що й казати, тем для розмови з юнаками і дівчатами дуже багато. Їм прокладати свою дорогу в майбутнє, тож не зайвими є поради і підтримка старших. Особливо коли такі бесіди виходять щирими, доброзичливими і невимушеними, за чашкою кави; коли хлопці й дівчата відчувають, що їх розуміють і прагнуть їм допомогти знайти своє надійне місце в розбурханому океані дорослого життя. Відтак прощалися в надії зустрітися з керівництвом громади ще не раз – чи в Нехворощі, чи у стінах рідної школи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь