Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Віктор Олександрович зі своїми заступницями Ольгою ХОМЕНКО та Зоєю КОРОЛЕНКО оглянули кілька таких об’єктів, де тривають ті чи інші роботи.

Дата: 30.12.2021 09:49
Кількість переглядів: 345

Фото без опису«В людей уже почалися приємні передноворічні клопоти, а в нас майже суцільний аврал» – жартує голова громади Віктор ДУБОВИЧ. Хоча ці клопоти теж приємні, адже належить у короткий термін – до Нового року – освоїти кошти, що надійшли з обласного бюджету на різні соціальні проєкти. Віктор Олександрович зі своїми заступницями Ольгою ХОМЕНКО та Зоєю КОРОЛЕНКО оглянули кілька таких об’єктів, де тривають ті чи інші роботи.

 

Почали з опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.». Учні вже на канікулах, а для технічних працівників, тим більше для керівниці закладу Тетяни ГРИЦАЙ роботи вистачає – тут щойно завершили монтаж новенької автоматизованої теплогенераторної установки, яка незабаром замінить морально і технічно застарілу котельню. «На теренах колишнього Новосанжарського району подібних установок немає», – каже Віктор Олександрович і пояснює: очікувана економія газу – до сорока процентів! Цю установку навіть з’єднали з опалювальною системою спеціальними трубами, тепловіддача яких дорівнює нулю. Це означає, що все тепло, згенероване установкою, надходитиме до школи, а не губитиметься по дорозі, як досі від котельні. «Погляньте, які бурульки висять під старою теплолінією, хоча вона добре вкутана теплоізоляційними матеріалами, – показує керівник СТГ. – Отже, тепло виходить назовні й гріє повітря, розтопляє сніг. Тепер такого не буде».
Між іншим, не буде і старої надвірної теплолінії – навесні її демонтують і вона більше не псуватиме вигляд шкільного подвір’я.

 

Потім вкотре оглянули відремонтований харчоблок, бо сюди вже мають завозити обіцяне обладнання: морозильну камеру, пароконвектомат, пекарську шафу, посудомийну машину, тощо. Кухарі разом з директоркою не приховують свого задоволення: працювати тепер їм – суцільне задоволення. Все тут сяє новенькими кахлями, радують око нові меблі й сантехніка, надійно працює каналізація, щойно встановлено сучасну вентиляційну систему; завершуються ремонтні роботи і внутрішніх туалетів, які тут не діяли з часу відкриття школи…

 

Продовжилися оглядини у Соколовій Балці, де триває заміна покрівлі на адміністративному будинку. «Багато людей нас за це критикують: мовляв, почали знімати шифер посеред зими, – розповідає В.Дубович. – Але ми пояснюємо, що ці роботи ведуться не за місцеві кошти. Коли вони надійшли – тоді й почалися роботи. А освоїти майже мільйон гривень треба до Нового року, інакше вони повернуться в область. Нічого страшного тут немає – переживемо певні незручності, зате адмінбудинок буде з новою покрівлею і ще не один десяток років служитиме соколовобалківцям».

 

До речі, тут була проблема не тільки з покрівлею, а й зі стелею. Приміром, у кабінеті колишнього голови сільради через протікання даху прогнили балки і нещодавно стеля зовсім упала, ледь не пошкодивши оргтехніку заступниці голови СТГ. Отже, ця проблема назрівала роками, а руки дійшли до її вирішення лише зараз. Тепер балки замінено і в коридорі та кількох кабінетах буде новенька стеля.

 

Відвідали і Соколовобалківську школу, де нас зустріла заступниця директорки Людмила ДЕРЯГА. Оскільки тут канікули ще не почалися і діти відвідують уроки, керівники громади вирішили поцікавитися температурним режимом усередині приміщення. На запитання, чи можемо побачити керівницю закладу, Людмила Миколаївна відповіла: «Світлана Борисівна сьогодні на навчанні», й погодилася сама провести нас коридорами та кількома класними кімнатами. На жаль, в усіх класах, до яких заходили, градусники фіксують температуру повітря від 14 до 16 градусів, тоді як санітарні норми вимагають 17-20 градусів. У коридорах ще холодніше, і це відчувається без будь-яких приладів. Увімкнені у кількох класних кімнатах електричні обігрівачі ситуації не рятують – дітям доводиться висиджувати по 45 хвилин на холодних дерев’яних стільцях за такими ж холодними партами. «А що буде, коли настануть більші морози?» – це питання звучало як риторичне.

 

Очевидним є те, що заклад підготувався до зими абияк, усі рекомендації керівництва громади відверто ігнорувалися, на співпрацю з ним адміністрація школи не йшла. В результаті потерпають учні, хоча всі вчителі запевняли, що «дітям не холодно».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь