Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Перше випробування снігом цієї зими наша громада пройшла успішно.

Дата: 30.12.2021 09:53
Кількість переглядів: 348

Фото без описуЦе завдяки багатьом небайдужим одноосібникам, фермерам, приватним підприємцям та керівникам агроформувань, що господарюють на нашій території. Усі вони вчасно вивели свою техніку на сільські вулиці, аби зранку дороги були розчищені.

 

Варто подякувати фермеру Сергію КОСТЯНОМУ та його трактористу Геннадію СКЛЯРУ, фермеру і депутату нашої громади Анатолію КОРНІЄНКУ та його трактористу Володимиру СОКОЛУ, керівникові ТОВ «Сокіл» Владиславу КИВІ та його трактористу Віктору ОЛІЙНИКУ, а також Ярославу БІГАРІ. Усі вони звільняли від заметів вулиці Соколової Балки.

 

Прибирали снігові кучугури на вулицях Нехворощі фермери Василь ШПОРТЮК і Валерій ДУБОВИЧ, трактористи сільського комунгоспу Сергій ШКИЛЬ та Яків ЗІНЧЕНКО.

 

Треба сказати, що в багатьох випадках не тільки трактористи, а й їхні роботодавці особисто сідали за кермо тракторів, аби якнайшвидше впоратися зі снігом на дорогах.

 

Три одиниці техніки вийшли на боротьбу із заметами від ТОВ «Говтва», яким керує Костянтин НАЗАРЬКО. Вони розчистили вулиці Лівенського, Маячки, Рекунівки та Губарівки, і навіть під’їзди до кладовищ.

 

«Безвідмовно погодилися допомогти нашій громаді трактори фермера із Сухої Маячки Володимира ТАРАНЕНКА, – розповідає заступник голови СМТГ Микола ЗАВЕЗЬОН. – Володимир Федорович завжди відгукується на наші прохання, ось і цього разу розчистив дорогу між Губарівкою і Рекунівкою та кілька тамтешніх вулиць».

 

Долучилися до цієї справи і землекористувачі, депутат нашої громади Василь БІЛОКІНЬ та Юрій ОНИЩЕНКО. Допомогли і представники ТОВ «Добробут», керуючий ВП "Шедієве" Валентин ПАЩЕНКО.
Особливістю цьогорічної зими є те, що для розчищення снігу вперше задіяний спецавтомобіль пожежної охорони, що цього разу курсував селами Шедієве та Нехвороща. Свого часу з ініціативи голови громади Віктора ДУБОВИЧА йому замінили двигун на сучасніший і економніший, та обладнали снігоочисною лопатою. Отож він став більш універсальним і тепер може не тільки виїздити на пожежі, а й чистити дороги після заметілей. На ремонт витратили 120 тис. гривень, і ці витрати виправдовують себе. Для порівняння: в одну з попередніх зим товариству «Чиста криниця» заплатили тільки за один місяць снігоочисних робіт 120 тис. гривень.

 

«Тепер у нас вдосталь своєї техніки, і завдяки дружній команді небайдужих помічників ми можемо впоратися з розчищенням доріг, – каже голова громади Віктор ДУБОВИЧ. – Але прикро, що «Чиста криниця» не в їх числі. Хоча тут живуть її пайщики і працівники, вона користується нашими дорогами, перевозячи вирощену продукцію. Тобто їздять нею не якісь легковики, а великі вантажівки, що руйнують дорожнє покриття, і ми за свої кошти мусимо його ремонтувати. Проте найбільший землекористувач відмовився будь-чим допомагати Нехворощі, не бере участь у соціальних проєктах. На жаль…».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь