Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

РОЗМОВА З ЛІДЕРОМ ГРОМАДИ ЗА ЧАШКОЮ КАВИ

Дата: 30.12.2021 09:55
Кількість переглядів: 385

Фото без описуЦього разу на зустріч запросили соколовобалківських старшокласників – поділитися планами на майбутнє, поговорити про вибір професії, розповісти про свої бажання, тощо. Діти з цікавістю оглянули залу засідань, де збираються депутати на сесії, і з таким же зацікавленням слухали Віктора ДУБОВИЧА, який згадував свої молоді роки, навчання у школі, студентські літа. Потім говорив про соціальні завдання, які сьогодні стоять перед керівництвом громади, про депутатський корпус, кадрову політику на селі, тощо. Долучилися до розмови і заступниці голови СТГ Ольга ХОМЕНКО та Зоя КОРОЛЕНКО, ділилися особистим досвідом, як свого часу обирали професії, ким бачили себе після закінчення школи. Проте доля повела іншими життєвими дорогами, але вони не жалкують, що спочатку здобули робітничі професії. Тож і дітям радили задуматися, чи варто «гнатися» за вищою освітою, коли сьогодні дуже затребувані фахівці в галузі обслуговування. І це, між іншим, добре оплачувані професії. Наприклад, у Соколовій Балці зараз немає швачки, перукаря, майстрів з ремонту техніки та взуття – це ті професії, які завжди дають «свіжу копійку». В сільраді потрібен юрист, а його не знайти у громаді, як і тракториста чи газоелектрозварника. «Задумайтесь, що вклавши батьківські кошти у здобуття вищої освіти, чи одержите ви потім ті гроші, які хотілося б заробляти», – радили старші наставники.
Коли мова зайшла про життя соколовобалківської молоді, посипалися ідеї та пропозиції: організувати регулярне проведення дискотек в Будинку культури, облаштувати зону відпочинку з лавочками та вільним доступом до Wi-Fi, висадити навколо невеликий парк з декоративних дерев. Просили створити новорічну ілюмінацію в центрі села – це і настрою додасть, і приїжджих порадує. А ще нагадали про необхідність вирішити питання з бродячими собаками – дуже дошкуляють бездомні тварини перехожим, особливо у нічний час.

 

Говорячи про наявні проблеми та втілення ідей, юнаки й дівчата запевняли, що готові самі долучитися до корисних справ у селі, надавати посильну допомогу, і навіть висловили бажання виконувати під час канікул якусь роботу за певну плату, «бо молоді не знайти роботи в селі, немає де гроші заробити». Керівники громади пообіцяли вивчити це питання і вийти з пропозиціями. Тим більше, що це тільки перша така зустріч з небайдужою молоддю, тому дякували учням за ініціативність, привітали їх зі святами. Натомість діти вручили голові громаді свій подарунок – власноруч намальований плакат на новорічну тематику.

 

Варто уточнити, що це перша зустріч за межами школи, а в її стінах раніше з дітьми зустрічалася Ольга ХОМЕНКО, проводячи навчання в рамках Школи молодого лідера. Але тоді директорка закладу Світлана ЗЕМЛЯНА заборонила висвітлювати зустріч, фотографувати учнів і розповідати про них у Фейсбуці, аргументуючи своє рішення так: «Ви все одно напишете неправду, тож коли треба буде, ми самі про них розкажемо».

 

Але упередженість і заанґажованість однієї людини не може стати на заваді нових форм роботи з молоддю – майбутнім нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь