Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Завітали до Олександри Данилівни КАЛІМАН, аби привітати з 85-літтям та Новоріччям.

Дата: 31.12.2021 12:08
Кількість переглядів: 447

Фото без описуМабуть, немає у Нехворощі людини, яка б не знала Олександру Данилівну КАЛІМАН. Просту колгоспну трудівницю, яка селянській праці віддала чотири десятиліття. Це коли рахувати колгоспний стаж, а коли ще й домашні клопоти додати, то вважай – все життя біля землі.

 

Народилася вона у Коновалівці, і після закінчення Кардашівської восьмирічки відразу пішла працювати в місцеве господарство. Нелегкою була повоєнна пора, чимало робіт виконувалися вручну, але треба було допомагати матері. Щоб якось підтримати сім’ю, подалася у далекий Казахстан – подруги загітували, нібито там можна заробити багато зерна. Але чужина розчарувала, тож через рік Олександра повернулася на батьківщину. З 1956 року, відколи вийшла заміж за нехворощанина Григорія Калімана, живе в цьому селі. Так само працювала в колгоспі: влітку в полі, зимою – на фермі.

 

А ще односельці пам’ятають її як умілу кухарку – кажуть, мало яке весілля, проводи в армію чи інше застілля обходилося без вправних рук Данилівни. Частенько кликали її, щоб була за старшу серед кухарів. А весілля тоді були – по кількасот чоловік за столи сідали!

 

Жодної миті Олександра Данилівна не пожалкувала, що перебралася у Нехворощу. Тут збудували дім, тут у подружжя народилося двоє дітей, тут вони діждали чотирьох онуків, тепер вона тішиться правнуками, яких уже семеро. Коли провела за Вічну межу чоловіка, то спочатку жила сама, але з кожним роком все важче нести прожиті роки, тож нині мешкає у дочки Галини і зятя Кості. Ще інколи виконує посильну роботу, щоб дітям допомогти, нерідко ділиться спогадами. Як от сьогодні, коли завітали до неї голова громади Віктор ДУБОВИЧ та його заступниця Зоя КОРОЛЕНКО, аби привітати з 85-літтям та Новоріччям. Здоров’я бажали, спокою і благополуччя. Олександра Данилівна у відповідь жартувала: «Ви ж не забудьте й на дев’яносто до мене прийти!». Тож дай, Боже, не тільки у дев’яносто, а й на сторіччя зібрати біля себе всю родину!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь