A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Степанида Олексіївна ЧОРНОКАЛ зустрічає своє 85-річчя. Сьогодні її прийшли привітати голова громади Віктор ДУБОВИЧ та його заступниця Світлана КАЛІНІЧЕНКО.

Дата: 05.01.2022 22:12
Кількість переглядів: 259

Фото без описуЖиттєва дорога Степаниди Олексіївни ГУЛАК почалася на Івано-Франківщині, в невеликому селі Клубівці. Сім’я була багатодітною і небагатою, доводилося навіть голодувати. А після Другої світової війни, коли батько помер, мати з п’ятьма дітьми переїхала на Кіровоградщину, де їм дали невеликий земельний наділ, що й допомогло вижити в роки найбільшої скрути. Будучи змалку привченою до праці, Степанида у 15 років уже пішла працювати в місцевий колгосп. Спочатку готувала обіди для механізаторів, згодом стала дояркою.

 

У 1959 році одружилася з Григорієм ЧОРНОКАЛОМ, невдовзі у них народилися дочка Катерина і син Володимир. Доводилося і їх на ноги ставити, і в ланці буряководів працювати, потім на свинокомплексі. Та й будучи пенсіонеркою, ще не один рік виходила на роботу, прагнучи допомогти дітям. За сумлінну працю одержала відзнаку «Ветеран праці».

 

Коли ж 22 роки тому довелося провести чоловіка за Вічну Межу, відчула міцну підтримку своєї родини, яка не залишила маму й бабусю на самоті. Увагою оточили діти, онуки й правнуки. Але рік тому довелося переїхати до дочки на Полтавщину. Вже тут, у Соколовій Балці Степанида Олексіївна ЧОРНОКАЛ зустрічає своє 85-річчя. Сьогодні її прийшли привітати голова громади Віктор ДУБОВИЧ та його заступниця Світлана КАЛІНІЧЕНКО. Вручили букет квітів і побажали, щоб роки були не тягарем пережитих труднощів, а символом життєвої мудрості. Щоб здоров’я вони не вбавляли, а додавали тепла від рідних та поваги від односельців – за материнську любов і за натруджені руки.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь