Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Привітали з 85-річним ювілеєм Марію Корніївну КАЛЮЖНУ

Дата: 05.02.2022 21:06
Кількість переглядів: 346

Фото без описуМарія Корніївна КАЛЮЖНА родом з Кобеляцького району. Є там невеличке село, яке донедавна звалося Чапаєве, а нині носить назву, що говорить сама за себе – Степове. Там і народилася Марія Корніївна в далекому 1937 році. Була сьомою донькою в багатодітній родині, де виховувалися дев’ятеро дітей. Матеріальна скрута тих часів запам’яталася на все життя: «старші дівчата на трьох ділили батькові ботинки, аби ходити в школу» - пригадує тепер бабуся Марія. Тож рано довелося ставати до роботи, переходити «на свій хліб», як тоді казали. Майже підлітком її взяли в Сухомаячківську школу, що за три кілометри від Чапаєвого, доручили прибирати шкільні коридори. Платня маленька, зате своя! Отак і ходила щодня на роботу, потім у 1959 році вийшла заміж і з чоловіком Миколою вирішили жити тут, «при роботі», тобто в Сухій Маячці. Звели дім, завели господарство, народили і виховали двох дітей. Пізніше доля розпорядилася так, що довелося провести в останню дорогу і чоловіка, й сина. З 2001-го року жила сама, але самоту не відчувала, доки була сила в руках порати домашнє господарство. А 6 років тому довелося переїхати в Нехворощу, до дочки Тані й зятя Володимира. Тепер Марія Корніївна мешкає в нашому селі. Думаєте, у своєму віці лише телевізор дивиться? Де там! «Кожного дня шукає для себе якусь роботу, – посміхаючись, каже про маму донька Тетяна. – То на кухні прибирає, то влітку на городі. Для неї робота є найкращими ліками від старості й самоти, від важких моментів, на які доля не скупилася. І я щаслива, що у мене така мама!».

 

Щаслива й онука Оксана, яка сьогодні рано-вранці поспішила привітати бабусю з 85-річним ювілеєм. А загалом у ювілярки троє онуків і п’ятеро правнуків! Усі приготували для неї і квіти, і святковий торт.

 

Букет зимових троянд принесла Марії Корніївні КАЛЮЖНІЙ і депутат сільської ради Світлана БУГОРСЬКА, передала щирі вітання від голови громади та депутатського корпусу. Бажала, щоб здоров’я не втрачалося і щоб надалі в житті було якнайбільше щасливих миттєвостей. І хай в радісні хвилини поряд будуть близькі люди, з якими цю радість можна розділити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь