Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Привітали з 85-річним ювілеєм Марію Корніївну КАЛЮЖНУ

Дата: 05.02.2022 21:06
Кількість переглядів: 332

Фото без описуМарія Корніївна КАЛЮЖНА родом з Кобеляцького району. Є там невеличке село, яке донедавна звалося Чапаєве, а нині носить назву, що говорить сама за себе – Степове. Там і народилася Марія Корніївна в далекому 1937 році. Була сьомою донькою в багатодітній родині, де виховувалися дев’ятеро дітей. Матеріальна скрута тих часів запам’яталася на все життя: «старші дівчата на трьох ділили батькові ботинки, аби ходити в школу» - пригадує тепер бабуся Марія. Тож рано довелося ставати до роботи, переходити «на свій хліб», як тоді казали. Майже підлітком її взяли в Сухомаячківську школу, що за три кілометри від Чапаєвого, доручили прибирати шкільні коридори. Платня маленька, зате своя! Отак і ходила щодня на роботу, потім у 1959 році вийшла заміж і з чоловіком Миколою вирішили жити тут, «при роботі», тобто в Сухій Маячці. Звели дім, завели господарство, народили і виховали двох дітей. Пізніше доля розпорядилася так, що довелося провести в останню дорогу і чоловіка, й сина. З 2001-го року жила сама, але самоту не відчувала, доки була сила в руках порати домашнє господарство. А 6 років тому довелося переїхати в Нехворощу, до дочки Тані й зятя Володимира. Тепер Марія Корніївна мешкає в нашому селі. Думаєте, у своєму віці лише телевізор дивиться? Де там! «Кожного дня шукає для себе якусь роботу, – посміхаючись, каже про маму донька Тетяна. – То на кухні прибирає, то влітку на городі. Для неї робота є найкращими ліками від старості й самоти, від важких моментів, на які доля не скупилася. І я щаслива, що у мене така мама!».

 

Щаслива й онука Оксана, яка сьогодні рано-вранці поспішила привітати бабусю з 85-річним ювілеєм. А загалом у ювілярки троє онуків і п’ятеро правнуків! Усі приготували для неї і квіти, і святковий торт.

 

Букет зимових троянд принесла Марії Корніївні КАЛЮЖНІЙ і депутат сільської ради Світлана БУГОРСЬКА, передала щирі вітання від голови громади та депутатського корпусу. Бажала, щоб здоров’я не втрачалося і щоб надалі в житті було якнайбільше щасливих миттєвостей. І хай в радісні хвилини поряд будуть близькі люди, з якими цю радість можна розділити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь