Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні Нехвороща уперше відзначає нове державне свято – День єднання

Дата: 16.02.2022 14:56
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

Сьогодні Нехвороща уперше відзначає нове державне свято – День єднання, встановлене відповідно до Указу президента України, що вийшов напередодні. «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Цього дня ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність», – заявив Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

У Нехворощі вже зранку Державний прапор замайорів на фасадах опорного закладу, дитсадка «Сонечко», Будинку дитячої та юнацької творчості, Будинку культури.
Близько 10-ї години старшокласники ОЗ «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» разом із директоркою закладу Тетяною ГРИЦАЙ та вчителями вийшли на урочисту лінійку. Їх прийшли привітати заступниця голови громади Зоя КОРОЛЕНКО та секретар сільської ради Світлана БУГОРСЬКА.
«День єднання – це для нас нагода заявити на весь світ, що Україна єдина, а її територія неподільна, – говорила у вітальному слові Зоя Петрівна. – Ми сильні, коли разом, і сила нашої держави якраз у нашій єдності, у нашій згуртованості. Сьогодні, як ніколи, я зичу вам усім тільки мирного неба, добра та оптимізму, а нашим захисникам – витримки та мужності. Вірмо у гідне майбутнє рідного краю та України!».
«Нині маємо честь урочисто підняти до небесної блакиті головний символ незалежної держави – Прапор України, щоб показати всьому світу наше прагнення до миру, – продовжила заступниця директорки навчального закладу Надія Дмитрівна ШЕРСТЮК, надаючи право підняти жовто-блакитний стяг кращим учням школи, представникам учнівського врядування Каріні ХАРІНІЙ та Сергію ВОЙКУ.
 
Це була лише ранкова частина святкування, бо продовжилося воно в усіх класах флешмобами, виховними годинами, розповідями вчителів про значення свята і розуміння його важливості для зміцнення нашої віри у неподільність України.
 
Тим часом о 10-й годині Зоя КОРОЛЕНКО зібрала колектив сільської ради, аби привітати колег з новим святом. У багатьох на грудях були жовто-блакитні стрічки – символ української державності. Потім усі працівники разом із Зоєю КОРОЛЕНКО та Світланою БУГОРСЬКОЮ сфотографувалися біля фасаду адміністративного будинку.
 
Нехай любов до рідного краю згуртовує нас!
Єднаймося, бо в єдності наша сила!
Зі святом вас, шановні жителі громади!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь