Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СЕСІЯ ЗА 13 ХВИЛИН

Дата: 15.02.2022 23:09
Кількість переглядів: 4666

Фото без описуСьогодні відбулася позачергова двадцять перша сесія Нехворощанської сільської ради восьмого скликання. Зібрали її терміново для розгляду двох важливих питань.

 

Відкриваючи пленарне засідання, головуюча Світлана БУГОРСЬКА привітала присутніх зі Стрітенням та з Днем воїнів-інтернаціоналістів, нагадавши, що в депутатському корпусі нашої громади є депутат Володимир ЗАМУЛА, якому випало проходити строкову військову службу на території ДРА. «Ці люди завжди були для нас прикладом мужності і відваги. Для них слово «обов’язок» є нормою поведінки, сутністю життя. Це народ стійкий, мужній, добросовісний» - говорила Світлана Володимирівна, запросивши присутніх привітати учасників бойових дій та вшанувати пам’ять воїнів, котрі загинули під час збройних конфліктів на чужині, хвилиною мовчання.

 

Потім перейшли безпосередньо до депутатської роботи. С.БУГОРСЬКА зачитала два питання порядку денного: «Про затвердження Програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2022 рік» і «Про внесення змін до показників бюджету сільської ради на 2022 рік».

 

З першого питання інформувала заступниця голови СТГ Зоя КОРОЛЕНКО, яка пояснила, що нині вся держава розгортає роботи з територіальної оборони, і належить створити для наших військових всі умови та забезпечити підрозділи тероборони необхідним інвентарем. З цього приводу надійшов лист від Полтавської райдержадміністрації, де на виконання положень Закону «Про основи національного спротиву» для забезпечення розміщення батальйону територіальної оборони Полтавського району рекомендовано терміново затвердити на сесії відповідну Програму та забезпечити її фінансуванням в обсязі не менше 150 тисяч гривень.

 

Зоя Петрівна зазначила, що сьогодні такі ж сесії збираються у багатьох громадах району. Зокрема, Драбинівській СТГ рекомендовано профінансувати таку ж місцеву Програму в сумі 100 тис. грн., Михайлівській – 150 тис., а Новосанжарській – 300 тис. грн. Сума фінансування визначалася від чисельності населення у громаді. Тим часом обласна рада теж сьогодні провела сесію, збільшивши фінансування обласної Програми оборонної роботи на 20 мільйонів. Отже, всі долучаються до підтримки місцевої тероборони у світлі останніх міжнародних подій. Справа ця дуже важлива.

 

Депутати погодилися з цим без заперечень і затвердили запропоновану Програму. Далі спеціалістка з бухгалтерського обліку фінвідділу СТГ Віта ПЕТРИЧЕНКО інформувала, що вільні залишки бюджетних коштів на попередній сесії були розподілені, тому зняти необхідну суму на тероборону можна з коштів, передбачених на ремонт місцевих доріг. Депутати з цим також погодилися і голосуванням затвердили проєкт рішення.
Після цього С.БУГОРСЬКА оголосила позачергову сесію, що тривала всього 13 хвилин, закритою.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь