Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ПРО ПОЖЕЖУ В ЛІВЕНСЬКОМУ

Дата: 22.03.2022 22:58
Кількість переглядів: 269

Фото без описуСьогодні ми розповідали на цій сторінці про пожежу, що виникла у Нехворощі. Йшлося там і про пенсіонерку з Лівенського, яку покарали штрафом за підпал сухостою. Щойно стали відомі деталі тієї неприємної події.
Трапилося це у Лівенському на відділку «партизан», у бік Губарівки. Там біля села – людські сінокоси. Є й зарості очерету, торішні бур’яни, а ще неподалік – ліс з вільхи та кущі лози. 75-літня жінка запалила біля свого обійстя торішнє листя та купу гною. Не вгледіла, як вогонь перекинувся на суху траву й далі – на сінокоси. В результаті вигоріла значна ділянка. На місце події прибув інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Полтавського районного управління ГУ ДСНС Сергій ПОЦІПКО. Бабуся визнала свою вину. Сподіваємось, це стане наукою не тільки їй, а й усім жителям нашої громади, кому кортить «погратися» з вогнем. Вкотре нагадуємо про заборону випалювати бур’яни, а в умовах війни взагалі заборонено розводити будь-які багаття, навіть на присадибних ділянках. І якщо раніше за такі дії в основному сварили, то тепер будуть реальні покарання.

 

Лівенську пожежу теж гасили толокою. Заступник голови громади Микола ЗАВЕЗЬОН висловлює подяку односельцям, які взяли в цьому участь. Це працівники місцевої пожежної охорони Руслан КРИЖАНОВСЬКИЙ і Михайло КОРНІЄНКО, які діяли професійно, чітко, злагоджено, не допустивши значного розповсюдження вогню. Допомагали їм Сергій ЗАЇКА, Анатолій АНЕПІР, Віктор ЗІНЧЕНКО, Іван ГНАТЕНКО, Сергій КУЗЬМЕНКО та Богдан РІВЕНКО. Спасибі кожному за небайдужість!

 

Ще раз просимо жителів громади: не розводьте вогнища! Цим ви завдаєте непоправної шкоди навколишньому середовищу! Адже в заростях очерету вже починають гніздитися перелітні птахи, виходять зі схованок інші представники фауни! Крім того, дим від загорань може бути «на руку» ворогам, які вдерлися в Україну, а нічні пожежі – орієнтиром. Не допомагайте їм!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь