A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Завершується підготовка до щорічної автоматичної індексації пенсій

Дата: 24.03.2022 15:11
Кількість переглядів: 265

Фото без описуЗавершується підготовка до щорічної автоматичної індексації пенсій

Нині контингент одержувачів пенсійних виплат на Полтавщині складається майже з 414 тис. осіб. Усі вони з нетерпінням чекають щорічного підвищення (індексації) пенсій з 1 березня.

Старт цьогорічній автоматичній індексації дала постанова Кабінету міністрів України від 16 лютого 2022 року № 118 “Про індексацію пенсій та заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році”.

Індексація передбачає збільшення розміру пенсійних виплат з урахуванням зростання інфляції і збільшення середньої заробітної плати за три попередні роки. Розраховується показник індексації за спеціальною формулою і у нинішньому році становить 14%.

Як свідчить аналіз, збільшення виплат у кожного пенсіонера різне.

 

На виконання урядового рішення на 14% планується проіндексувати такі виплати:

  • - страхові пенсії, призначені до 2019 року (сума підвищення становитиме не менш як 100 грн, а середній розмір підвищення — близько 500 грн);
  • - пенсії військовим (середній розмір підвищення — 700 грн);
  • - мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС (середній розмір підвищення — 400 грн) та інші пенсії особам з інвалідністю з-поміж ліквідаторів аварії на ЧАЕС;
  • - розміри щомісячних компенсаційних виплат до пенсії літніх людей, яким виповнилося 75 та 80 років.

        

         Також планується підвищення мінімальної пенсії окремим категоріям громадян. Зокрема:

  • - 2300 грн — для осіб з інвалідністю І групи та особам з повним страховим стажем (30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно (збільшення на 100 грн);
  • - 2100 грн — для непрацюючих пенсіонерів з-поміж одержувачів мінімальних пенсій, які не мають повного стажу (збільшення на 166 грн).

 

         Крім того, для тих людям, чиї пенсії не підпадають під індексацію (були призначені протягом останніх трьох років), з 1 березня буде здійснена щомісячна доплата у розмірі 135 грн.

 

Зазначені перерахунки пенсій буде проведено за матеріалами пенсійних справ без додаткових звернень пенсіонерів. Виплачуватись перераховані пенсії будуть з березня у встановлені пенсіонерам дати виплати.

 

Зважаючи на те, що Полтавська область з 23 лютого віднесена до помаранчевої зони карантину, у разі виникнення запитань щодо особливостей проведення індексації пенсій громадяни можуть звертатися до фахівців Фонду дистанційно, а саме, на «гарячу» телефонну лінію Головного управління за номерами

0-800-50-25-10

(0532) 56-53-29

Чимало корисної інформації можна одержати і більш сучасним способом - через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь