A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Село Лівенське продовжує чепуритися.

Дата: 01.04.2022 21:15
Кількість переглядів: 143

Фото без описуСело Лівенське продовжує чепуритися. Учора керівництво СТОВ «Говтва» в особі Костянтина Петровича НАЗАРЬКА надало техніку для вивезення сміття, накопиченого після прибирання у парку. А продовжилися роботи розвезенням щебеню і засипанням доріг на чотирьох вулицях села. Допоміг у цьому місцевий орендар землі Юрій АНЕПІР, який вантажним автомобілем розвіз щебінь, екскаватор Нехворощанського сільського комунгоспу розрівнював його на поверхні ґрунту. Таким чином вдалося впорядкувати певну протяжність лівенських вулиць, тепер там зручніше буде рухатися автотранспортом.

 

Отже, попри всі негаразди, які нині переживає наша держава, Лівенське зустрічає свій ювілей «з бойовим настроєм». Адже сьогодні йому виповнюється 290 років! І це не першоквітневий жарт! Як розповідають документи, саме 21 березня (а за новим стилем – 1 квітня) 1732 року сюди з російського міста Лівни (тепер входить до складу Орловської області РФ) прибув Лівенський ландміліцький кінний полк. Бо в ту пору тут починалося будівництво Української оборонної лінії та Лівенської фортеці, що стояла на території сучасної Маячки. Так у нас виникла Лівенська слобода, що почала заселятися з місцини Красний Кут служивими полку та їх сім’ями.

 

І це лише один факт славної історії цього приорільського села. Тож з ювілеєм вас, лівенчани! А відсвяткуємо вже після Перемоги над путінською ордою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь