A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

Дата: 12.05.2022 21:44
Кількість переглядів: 238

Фото без описуСьогодні в кабінеті голови громади Віктора ДУБОВИЧА на засідання зібралися члени виконавчого комітету, аби розглянути низку питань. Перші два – про внесення змін до бюджету на поточний рік та затвердження виконання бюджету за перший квартал. Заступниця голови Ольга ХОМЕНКО інформувала, що держава вилучає з нашої громади 1 млн. 600 тис. грн. освітньої субвенції, і таке вилучення є в усіх громадах. А Віктор Олександрович додав, що це негативно вплине на фінансування галузі освіти. «В цілому ж бюджет у нас непоганий, і ми планували зробити в нинішньому році більше, ніж торік, але ситуація в державі, пов’язана з військовими діями, зламала наші плани, позбавивши можливості фінансування того, що хотілося б».

 

Про дотримання обмежень при застосуванні пестицидів у межах громади інформувала заступниця голови Зоя КОРОЛЕНКО. Вона говорила про існуючі вимоги щодо застосування засобів захисту рослин в межах населених пунктів, і всі аграрії повинні їх дотримуватися, аби уникнути адміністративних покарань. Упродовж виробничого сезону ми регулярно нагадуємо про це місцевим фермерам.

 

Про заходи з попередження нещасних випадків під час відпочинку на воді теж говорила Зоя Петрівна. У багатьох селах нашої громади є пляжі, й наше завдання – підготувати їх до купального сезону та проводити роз’яснювальну роботу серед населення, як поводити себе на воді та як уникнути можливих неприємностей.

 

Виконувачка обов’язків начальниці служби у справах дітей Анастасія ЖОРНЯК інформувала про створення оновленого складу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій з числа голови громади, його заступників, секретарки ради та кількох керівників комунальних закладів. Зоя КОРОЛЕНКО додала, що на випадок надзвичайної ситуації всі рішення, пов’язані з ліквідації її наслідків, повинна приймати ця комісія, тому належить затвердити її персональний склад.

 

Анастасія Владиславівна інформувала і про план роботи служби у справах дітей на 2022-й рік, його члени виконкому теж затвердили.

 

Далі присутні заслухали інформацію начальниці відділу архітектури та містобудування Інни ЧЕРНУХИ про підготовку житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. Голова громади говорив про комунгосп. Нагадав, що недавно рішенням сесії підняли в громаді тарифи на водопостачання, але й цих коштів вистачає лиш на те, щоб «покрити» тільки вартість використаної електроенергії. Коли стали детальніше вивчати проблему і з’ясовувати, чи тут ще якісь невикористані резерви та порівняли щомісячні витрати електрики, то прийшли до невтішного результату. Виявилося, що десь прорваний водогін, десь не працює зворотній клапан, і через те постійно допускається завищений забір води із свердловин, що й призводить до перевитрат електрики іноді удвічі, а в окремих випадках – і в 3-4 рази! Іншими словами, причина всьому – банальна безгосподарність. Тому Віктор Олександрович звернув увагу на кадрову політику в громаді та вкотре позитивно відгукнувся про свою команду однодумців. «Приємно вирішувати завдання, які ставимо перед собою, з молодим колективом. Коли молоді люди хочуть працювати і працюють з віддачею. Не хочу негативно відгукуватися про старші покоління, але практика показує, що оновлення керівних кадрів дає тільки позитивний результат. Днями на чолі нашого комунгоспу став Денис Романович КАРАКУЦЯ і я хочу вірити, що він наведе там порядок, бо до сьогодні не було навіть карт наших водогонів. І комунгосп з дотаційного стане прибутковим, бо ми його достатньо оснастили різною технікою, і він повинен заробляти кошти. Більше скажу: нам дорікали, що набираємо людей не місцевих, що вони їздять з Драбинівки та Нових Санжар і т.п., але я можу запевнити, що завдяки цим людям вдалося торік уникнути багатьох бюджетних труднощів і зробити дуже багато в громаді, залучивши додаткові кошти на розвиток соціальної сфери. Нам вдалося «закрити» чимало прогалин, і на сьогодні найбільш проблемним питанням є лиш система опалення у Соколовобалківській школі. Причина вам відома: директорка до наших порад не дослухається, з нами на контакт не йде, займаючи принципово деструктивну позицію. Через кілька тижнів ми входитимемо в літо, і я знаю, що й цього року там нічого не буде зроблено в напрямку економії енергоносіїв, а значить – бюджетних коштів. Прикро також і те, що й жителям села ця проблема, очевидно, не болить».

 

До всього Віктор Олександрович повідомив, що вчора був запрошений на сесію Новосанжарської ТГ, де її депутати прийняли рішення передати на баланс нашої громади приміщення, в якому зараз розміщена Нехворощанська амбулаторія ПМСД. «Отже, ми ще на один крок наблизились до введення в дію нашого Центру надання медичних послуг, і вже відкрили б реконструйоване приміщення, аби на заваді не стала війна. Але будемо вірити, що невдовзі дочекаємось цієї події. А нині треба думати, як вирішити долю старої споруди, яка вже аварійна. Зуміємо знайти кошти, то знайдемо і нове для нього застосування, бо нам і будинок ветеранів треба, і дитсадок чекає реконструкції, і ще багато інших завдань ставимо перед собою. Коли будемо й надалі об’єднанні навколо бажання працювати на громаду – все у нас вийде».

 

Насамкінець голова громади подякував присутнім за участь в засіданні виконкому і побажав усім якнайскорішого настання миру, «бо тільки тоді ми зможемо повернутися до повноцінної роботи».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь