A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Всесвітній день вишиванки

Дата: 19.05.2022 17:51
Кількість переглядів: 145

Щороку у третій четвер травня українці відзначають Всесвітній день вишиванки – колоритне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, не прив’язане до жодного державного чи релігійного свята. Воно сприяє єднанню українців незалежно від статі, соціального статусу, віросповідань чи політичних поглядів.

 

Нині, в умовах військової агресії росії проти України, вишиванка – це не тільки елемент одягу та атрибут патріотичного кітчу, це дещо більше: святе, духовне – генетична пам’ять, у якій зашифрований особливий код нації. Тому цього дня кожен охочий одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в магазин чи просто на прогулянку. Участь у відзначенні Дня вишиванки — це і вираження своєї національної та громадянської позиції, освіченості та духовної свідомості.

 

Отож сьогодні у барвистих вишиванках, одна краща за іншу, на роботу прийшли працівниці сільської ради, відділу освіти, Центру надання соціальних послуг. Вони фотографувалися гуртом і поодинці, створюючи неймовірну душевну й теплу атмосферу, таким чином демонструючи любов до своєї Батьківщини та повагу до традицій українського народу. Бо день вишиванки об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь