A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ГОТУЄМОСЬ ДО ЛІТА

Дата: 24.05.2022 22:26
Кількість переглядів: 176

А літня пора – це, окрім всього, ще й пляжний сезон. Не забувають про це маячківці та лівенчани, впорядковуючи свої пляжі на березі Орілі. У Маячці днями з’явився новий столик з лавками і накриттям – купальникам буде гарне місце для відпочинку! А встановили його й підготували для користування працівники виконкому, благоустрою, сільського Будинку культури та бібліотеки. Як розповів заступник голови громади Микола ЗАВЕЗЬОН, вони самі заготовили акацієві стовпці й використали старі дошки та шифер, потім стіл і сидіння пофарбували. Не забули і про місце для тимчасового накопичення сміття, облаштували і його. Залишилося почистити від водоростів місце для купання – і пляж готовий до нового сезону! А ще тут планують встановити туалет і переодягальню.

Крім цього, колектив дитсадка «Перлинка» прибирає свою територію (а вона чималенька!), доглядає за клумбами та втілює нові ідеї. Наприклад, учора там створили оригінальні «вазони» для квітів з лози, яку працівниці закладу самі ж заготовили. Працівники благоустрою полили молоді деревця та квіти у центральному парку – водовоза для цієї справи надав керівник регіонального управління СТОВ «Говтва» Костянтин НАЗАРЬКО.

У Лівенському гарний пляж створили ще торік, а нині залишилося його впорядкувати – обкосити, вигребти і прибрати сміття тощо. Приємно, що допомогти в цьому згодилися гості нашої громади – вимушено переміщені люди, які тимчасово живуть у приміщенні колишньої сільської школи. Вони не вперше допомагають лівенчанам прибирати в селі. А роботи тут, як і скрізь, вистачає щодня. Скажімо, крім традиційної косовиці трави у парку та в громадських місцях, догляду за квітниками, учора там вирішили зробити більш привабливою господарську будівлю, що за Будинком культури. Знайшли давні залишки вапна і фарби й стали до роботи. Тепер ця споруда – як новенька!

Чепурили рідне село й шедіївці, свою працю в його привабливий вигляд вкладали працівники виконкому, сільського клубу й бібліотеки, дитсадка, а також місцевої пожежної охорони, які викошували траву і на території своєї МПО, і в парку, і біля колишньої школи.

«Зараз на часі – обкошування узбіч, для цього задіяна тракторна косарка з Нехворощанського комунгоспу, чимало викошуємо й ручними бензокосами, – пояснює М.ЗАВЕЗЬОН. – Але є велика проблема з пально-мастильними матеріалами, тому хочу попросити жителів громади з розумінням до цього ставитись і не нарікати, якщо десь не буде вчасно скошено траву. Через дефіцит пального ми менше зможемо викошувати, ніж торік. І будемо вдячні кожному, хто власними силами впорається з цією роботою біля своїх садиб та прилеглих територій. Можливо, комусь доведеться взяти в руки «дідівську» косу. За нинішніх умови ми не повинні опускати руки, а довести всім, що українці люблять свої села і за будь-яких обставин утримують їх в чистоті та в буянні квітів».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь