A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Обласний благодійний фонд Громадське здоров'я нещодавно ініціював створення ляльок Тильд, аби провести їх виставку-розпродаж у Полтаві, а виручені кошти направити на підтримку Збройних Сил Україн

Дата: 03.06.2022 19:30
Кількість переглядів: 207

Фото без описуЛялька Тільда – надзвичайно популярна нині іграшка завдяки своїй простоті, «сільському» стилю, та й виготовляється вона з клаптиків бавовни, льону, шерсті, до того ж прикрашена дрібними елементами декору, що робить її вишуканою і привабливою. Крім всього, таку ляльку може виготовити кожен, хто забажає, а вироби ручної роботи, як правило, завжди в ціні. Загальне ім’я Тільда придумала норвезька дизайнерка Тоні Финнангер, яка першою створила іграшку з натуральних тканин.

 

Обласний благодійний фонд Громадське здоров'я нещодавно ініціював створення ляльок Тильд, аби провести їх виставку-розпродаж у Полтаві, а виручені кошти направити на підтримку Збройних Сил України. Взяти участь у створенні таких іграшок згодилися і майстрині з нашої громади. Частину тканин, декор та наповнювач холофайбер передав благодійний фонд, решту необхідних матеріалів жінки приносили з дому. Координували цю роботу заступниця голови громади Ольга ХОМЕНКО і методистка Будинку дитячої та юнацької творчості Олена ІОПА.

 

І «закипіла» робота. У Нехворощі ляльки шили працівниці дитсадка, троє жінок працювали над «народженням» Тильд в Андріївці на базі сільського клубу, троє їх колег у с. Шедієве і четверо – у Маячці в школі. Загалом 16 чоловік за тиждень виготовили більше двадцяти іграшок, де кожна є неповторною, з індивідуальними «рисами характеру».
«Ми працювали досить жваво, із задоволенням, – розповідає Олена Миколаївна. – Кожен творив з натхненням, вкладаючи у виріб особистий хист, майстерність, часточку душі. Нерідко доповнювали одяг ляльок чимось особливим – наприклад, Женя ЛИМАР в’язала елементи декору. Мабуть, завдяки тому кожна лялька видається живою, викликає позитивні емоції».

 

Перед тим, як взяти участь в обласній виставці-продажу, компетентне журі відбере найкращі роботи для відправлення до Японії, де подібні ляльки цінуються дуже високо, бо з-поміж них немає однакових, кожна в чомусь особлива. Там іграшки також продадуть, а виручені кошти направлять в Україну для воїнів-захисників.
Отакі ми, українці! Наближати Перемогу нам допомагають не тільки згуртованість, сила духу і бажання захистити свою землю від путінських зайд, а й маленька симпатична лялька Тілда.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь