A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні, з нагоди Дня медичних працівників, у конференц-залі Нехворощанського будинку культури зібралися нинішні працівники галузі охорони здоров’я нашої громади

Дата: 17.06.2022 22:11
Кількість переглядів: 337

Фото без описуСьогодні, з нагоди Дня медичних працівників, у конференц-залі Нехворощанського будинку культури зібралися нинішні працівники галузі охорони здоров’я нашої громади. Їх запросив сюди голова СТГ Віктор ДУБОВИЧ, аби не тільки привітати у переддень професійного свята, а й висловити свою повагу до медичних працівників та запевнити у своїй підтримці, поділитися планами щодо розвитку медицини в громаді.

 

Завітав на захід і народний депутат Костянтин КАСАЙ. Він привіз господарям свята купу подарунків: квіти, цукерки, шампанське, а також подяки за сумлінну працю, які вручив Лідії ПОЛУХІНІЙ, Оксані ШЕВЧЕНКО, Сергію ОЛЕШКУ (нагороду одержали колеги Сергія Васильовича, оскільки він зараз служить в ЗСУ), Тетяні МАНЬКО, Ларисі ЯЛОВЕЗІ, Вікторії ПРИЛІПКО та Ользі КУДРІ.

 

Солодкий стіл приготував для запрошених і Віктор Олександрович, тож зустріч проходила у дещо незвичній, доброзичливій атмосфері, по домашньому. Спочатку присутніх привітав святковою піснею художній керівник СБК Владислав ДІДЕНКО, потім голова СТГ представив медикам їхню керівницю – начальницю Нехворощанського ЦПМСД Інну Олександрівну КОБУ, яка очолила нашу галузь охорони здоров’я 1 червня. Вона теж привітала колег і вручила їм сувеніри, що символізують нову життєву сторінку, «яку кожен хай напише для себе сам. Я хочу, щоб ця сторінка була цікавою і змістовною, а ми всі працювали дружною командою. І тоді, упевнена, все у нас вийде!».

 

До речі, в комплекті цих подарунків була кулькова ручка з логотипом новоствореного ЦПМСД.

 

Костянтин КАСАЙ поділився новиною, що стала ще одним приємним сюрпризом. Він озвучив особисту ідею провести реконструкцію приміщення, де зараз міститься амбулаторія, і створити там Центр реабілітації захисників України. «Це нині дуже актуально, і вже є відповідна державна програма. Такі центри створюватимуться в комплексі з медичними закладами. У вас незабаром почне діяти нове приміщення амбулаторії, поруч прекрасна річка Оріль, навколо чудова природа – тобто є все для створення реабілітаційного закладу. Поки що це тільки плани, але ми ж ставимо перед собою лише реальні цілі! Отже, будемо працювати в цьому напрямку, і від того виграє вся ваша громада».

 

Присутні схвально сприйняли таку ідею, а Віктор ДУБОВИЧ запевнив, що докладе всіх зусиль, аби її втілити.
Костянтин Іванович принагідно додав, що такої масштабної реконструкції старого приміщення стаціонару могло б і не бути, «аби свого часу Віктор Олександрович не зумів переконати мене, що це дуже потрібно для вашої громади, і не тільки для вашої, а й для багатьох сусідніх громад. Я повірив йому і не помилився. Тепер упевнений, що нова амбулаторія стане гордістю нехворощан і нам не соромно буде показувати її будь-кому з гостей».

 

Цю думку доповнив Олексій КУЛІЙ, вітаючи колег зі святом. Він зазначив, що лікарня у Нехворощі відкрилася ще в 1859 році й відтоді була центром медичного обслуговування всієї округи. Нині ця естафета перервалася, але тимчасово, бо коли відкриється нова амбулаторія, то Нехвороща знову стане своєрідним центром охорони здоров’я і люди не потерпатимуть від нестачі медичних послуг. Він подякував і народному депутату, і керівництву громади за таку добру справу, яку вдалося реалізувати, і в успіх якої, чесно кажучи, на початку мало хто вірив. «Тепер я бажаю вам успіхів у тому, щоб до нас прийшли працювати молоді лікарі» – додав Олексій Петрович.

 

Віктор ДУБОВИЧ запевнив, що це питання не виходить з поля зору місцевої влади. Днями буде придбано ще одну квартиру для медиків, є задум перебудувати стіни колишньої лазні під чотириквартирний двоповерховий житловий будинок – теж для сімей потрібних у громаді спеціалістів. «І я хочу підкреслити, що коли запрацює наш Центр ПМСД, від того виграють навколишні села, – говорив Віктор Олександрович. – Ми підтримуватимемо і розвиватимемо всі заклади охорони здоров’я, які є в нашій громаді. Налагодимо регулярні виїзди лікарів, постараємось оновити матеріально-технічну базу і т.п. Планів багато, скоріше б дочекатися миру, щоб наше життя увійшло у звичайне русло».

 

Далі слово для поздоровлень надавали багатьом присутнім. Окрім традиційних побажань здоров’я, достатку, щастя і благополуччя, Зоя КОРОЛЕНКО зичила медикам «мирного неба з ясними зорями удач», Ольга ШЕВЧЕНКО – «успішно довершити всі задуми і плани, а для того хай якнайскоріше прийде на нашу землю мир!». Наталія КОЗКА бажала колегам, «щоб з кожним днем жилося і працювалося легше». Ганна МАЛОХАТЬКО висловила вдячність організаторам святкування, яке вперше проходить у такому форматі: розкуто, без надмірного офіціозу, в доброзичливій атмосфері. Її підтримали у своїх виступах колеги з Маячки, Шедієвого, Соколової Балки. Всі запевняли, що готові й надалі працювати для людей, «бо відчуваємо вдячність за свою роботу, повагу до своєї професії від місцевої влади. Це дуже приємно!».

 

Не дивно, що урочистості, які планували провести хвилин за тридцять, тривали майже півтори години. Адже колегам було про що поговорити між собою: і планами на майбутнє поділитися, і минуле згадати. А на завершення всі охоче вийшли зробити фото на згадку про цю зустріч.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь