A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

У ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ

Дата: 16.08.2022 22:58
Кількість переглядів: 97

Фото без описуУ кількох попередніх публікаціях ми розповідали про стан готовності навчальних закладів нашої громади до нового начального періоду. Сьогодні на черзі – Нехворощанський дошкільний заклад «Сонечко».

 

На відміну від своїх колег, цей ДНЗ має укриття на випадок повітряної тривоги. Щоправда, не власне, а в сусідньому з дитсадком приміщенні. Готували його і для школи, тому в укритті, можна сказати, ідеальна чистота: побілені стіни, є гарне освітлення, встановлені стільці й лавки, є бутильована вода для пиття і технічна у великих ємностях. Про це подбали працівники школи. А чи будуть ним користуватися дошкільнята?

 

– Малоймовірно, – каже директорка ДНЗ «Сонечко» Анна ШЕВЧЕНКО. – Уявіть, що пролунав сигнал повітряної небезпеки і нам за максимально короткий час треба кожну дитину одягнути й вулицею провести до укриття. Малюки не розуміють, що з ними відбувається і для чого ця поспішність. В результаті – стрес, переляк і все інше. Морально дитину теж не варто травмувати, краще їй перебути лихо вдома. Це моя суб’єктивна точка зору, і якщо треба буде «запустити» дитсадок в дію, то ми готові до цього. Зараз тривають дрібні внутрішні ремонти. Паралельно з тим тричі на тиждень у нас діє прогулянкова група, в ході якої діти упродовж двох годин задіяні в гуртових іграх, конкурсах, різних розвагах. Мета цієї роботи – соціалізувати малечу, привчити до колективу. Проводимо заняття на вулиці у присутності батьків, бо збирати дітей у приміщеннях заборонено. Відтак з настанням холодів чи негоди припинить діяльність і прогулянкова група. На жаль, такі реалії. Хоча ми бачимо: діти хочуть відвідувати дитсадок, їх у нас по списку більше сорока чоловік, та ще є малюки з вимушено переміщених сімей. Наші вихователі теж скучили за дівчатками і хлопчиками, скільки цікавих ідей маємо для них! Проте війна... Це особливі обставини, в яких опинилися вперше, і головне тут – зберегти життя своє та своїх дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь