Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

І КОНЦЕРТОМ ПОРАДУВАЛИ, І ГРОШІ ДЛЯ ЗСУ ЗІБРАЛИ

Дата: 21.08.2022 22:09
Кількість переглядів: 162

Фото без описуДесять років! Саме стільки виповнилося маячківському співочому гурту «Маків цвіт». А це вже – справжнє повноліття, і йшли до нього самодіяльні артисти наполегливо, піснями й дотепним словом стелили собі творчу дорогу. А коли підійшов ювілей, запросили до себе на вечірку силу-силенну гостей та колег. Радо зійшлися вони в Маячку до Будинку культури, аби привітати тих, хто навіть у найважчі часи вміє підняти настрій, порадувати піснею, вселити оптимізм.

 

Готувалися «винуватиці торжества» до події ретельно: вибрали найкращі свої номери, майже до кожного підібрали сценічні костюми. І, звичайно ж, приймали на свою адресу чисельні вітання. Ювілярів поздоровили заступники голови громади Ольга ХОМЕНКО та Микола ЗАВЕЗЬОН, директорки Шедіївського сільського клубу Світлана ГЕРАСИМЕНКО та Маячківського СБК Людмила ЛЕБЕДИН. І кожен завітав не тільки з добрим словом, а й з подарунками, «короною» з-поміж яких став великий ювілейний торт! Одна з учасниць колективу, Ольга МАТВІЄНКО, теж сказала кілька теплих слів на адресу колежанок по сцені; згадала, як створювався колектив, як старанно відшліфовують кожен номер на репетиціях і радо постають перед глядачами. Висловила надію, що це тільки перший повноважний ювілей, неодмінно будуть і наступні – 20-річчя й 30-річчя, а може й до «золотого» комусь пощастить дійти, головне – перемогти б Україні, здолати підступних ворогів, тоді й співатиметься вільніше.

 

«Буде хліб – буде й пісня!» – згадали й цю давню істину, коли на сцену з подарунками підняли святковий коровай. Бо ж і справді: доки є хліб, доки співає український народ, доти Україна буде сильною і непереможною!

 

Отже, програма ювілейного вечора видалася насиченою, як кажуть – було що побачити й почути. Загалом концерт складався не тільки з виступів «Макового цвіту», один за одним виходили на сцену їхні колеги: місцеві учасники драматичного гуртка, які показали жартівливі сценки, задіявши увесь акторський талант; ансамбль «Калина» та гурт «Дикий мед» з Лівенського. Світлана ТАРАСЕНКО прочитала свій авторський вірш, написаний під час війни, який звучав патріотично й дуже зворушливо. Тож і не дивно, що глядацька зала раз у раз вибухала громом гучних аплодисментів.

 

Зі своїми віншуваннями приїхали в Маячку й учасники художньої самодіяльності з Коновалівського сільського Будинку культури.

 

А ведучим Анні ДЕЙНЕЦІ та Василю МАСЛЕЮ слід завдячувати за те, що концертна програма пройшла «на одному диханні», без тривалих пауз та заминок.

 

Зосталося додати, що концерт був не тільки на посвяту співочого гурту, а й мав благодійну мету, бо збиралися кошти для ЗСУ. 4660 гривень відправлять землякам, які саме зараз десь у «гарячих точках» стримують путінську орду, і це дає можливість проводити такі заходи.

 

Що ж, спасибі кажемо усім: і ювілярам, і глядачам, і гостям свята, які долучилися до цього дійства, та ще й корисну справу для захисників зробили. Віримо: наступний ювілей святкуватимемо вже під мирним небом, бо квітнути «Маковому цвіту» належить довго!

 

Іванна ПОЛУХІНА,
художня керівниця
Шедіївського СК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь